Τοπικά

Κόλλυβα στις αντιπολιτεύσεις μοίραζαν στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Κόλλυβα κερνούσε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου ο δήμαρχος Α. Μπέος στις αντιπολιτεύσεις , για τα εγκαίνια του πάρκιν της Φιλελλήνων , με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλά να υποστηρίζει πως το χιούμορ κάνει καλό.

Με αφορμή τα εγκαίνια , είπε πως η δημοτική αρχή κάνει μεγάλο έργο και πως από το 2006 μέχρι το 2014 λήφθηκαν δάνεια 12 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είμαι περήφανος ότι σας καθάρισα και έφυγε η βρώμα από την πόλη. Ο κόσμος δεν είναι κοροΐδο και σας κατάλαβε. Αμα θέλετε κατεβείτε στις επόμενες εκλογές ανεξάρτητοι», είπε και επιτέθηκε στον Α. Παπαδούλη λέγοντας πως τον διορίσανε στον Σύνδεσμο Βιομηχάνων όπως διορίζονται οι αυτοφωράκηδες στα μαγαζιά.

Επίσης αποκάλεσε «λινάτσα» τον πρώην Γραμματέα Εσωτερικών Κ. Πουλάκη και είπε επίσης πως τον κυνήγησε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέφερε επίσης πως η δημοτική αρχή σέβεται τα χρήματα των πολιτών και παράγει έργο.

Ο κ. Αποστολάκης είπε πως ο δήμαρχος παραληρεί και δήλωσε πως όλα τα περισσότερα δάνεια που επικαλείται ο δήμαρχος λήφθηκαν επί δημαρχίας Α. Βούλγαρη που ο Α. Μπέος τον έχει υπό την προστασία του, με τον Α. Μπέο να δηλώνει πως επι δημαρχίας Σκοτινιώτη λήφθηκαν 4 δάνεια.

Ο Α. Παπαδούλης ζήτησε από τον Γ. Μουλά να προστατέψει επιτέλους το δημοτικό συμβούλιο από τον «χαβαλέ» που αντιπροσωπεύει μόνο τον δήμαρχο και όχι το θεσμικό όργανο της πόλης. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απάντησε πως δεν έχει πέσει ο ίδιος σε κανένα παράπτωμα σε ότι αφορά την προστασία του δημοτικού συμβουλίου.

Σκληρή απάντηση στον Α. Μπέο που αποκάλεσε το ΚΚΕ γραφικό , έδωσε ο κ. Ριζόπουλος που δήλωσε πως γραφικός είναι ο δήμαρχος σε μια πόλη χωρίς καθαριότητα, χωρίς παιδικούς σταθμούς, χωρίς ποιότητα νερού.

«Είναι κότα απέναντι στις Κυβερνήσεις και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Και γραφικός είναι και υποβαθμίζει τις διαδικασίες στο δημοτικό συμβούλιο», είπε ο κ. Ριζόπουλος.

Στο δημοτικό συμβούλιο οι αντιπολιτεύσεις επιτέθηκαν στη δημοτική αρχή για την τιμολογιακή πολιτική στο παρκιν της Φιλελλήνων με τις αυξήσεις κατά ένα ευρώ για τις 2,5 ώρες που αποφασίστηκαν τελευταία στιγμή και ο Α. Μπέος απάντησε πως διαμαρτυρήθηκαν οι ιδιώτες που διατηρούν θέσεις στάθμευσης υποστηρίζοντας πως ήταν φτηνό το εισιτήριο.

«Όταν αποφασίζεις να χτίσεις τέτοιες υποδομές, δεν ξοδεύεις ζεστό χρήμα. Ο συνήθης τρόπος είναι αυτός της παραχώρησης. Εάν αποφασίσεις να βάλεις τα λεφτά σου όλα σε μια τέτοια επένδυση είσαι αφελής ή πονηρός. Το πάρκιν δεν είναι ξενοδοχείο με πολυτέλειες. Το κόστος ανα θέση παρκαρίσματιος είναι 30.000 ευρώ όταν το μέσο αποδεκτό κόστος είναι 17.000 ευρώ. Εχει κοστίσει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ και το κόστος της συντήρησης θα το πληρώνουν όλοι οι βολιώτες. Που ακούστηκε να πληρώνονται 10 εκ ευρώ για να ικανοποιείται η ανάγκη 110 πολιτών. κοινωνική πολιτική είναι να ανακτηθούν τα χρήματα . Εάν θέλετε κοινωνική πολιτική ας κάνουμε έργα και να καταπολεμηθεί η τριτοκοσμική εικόνα με το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης. Δώσατε επένδυση 10 εκ. ευρώ σε 110 οικογένειες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το