Ελλάδα

Κλείνουν τα ξενοδοχεία της χώρας λόγω κορωνοϊού – Ποιές οι εξαιρέσεις

Μόνο τρία ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και από ένα στην πρωτευουσα κάθε Περιφερειακής Ενότητας της χώρας ύστερα από την απόφαση του υπουργείου Τουρισμού, η οποία μόλις ανακοινώθηκε και αφορά το κλείσιμο όλων των ξενοδοχείων της Ελλάδας.
Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 22 Μαρτίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνει: «Το Υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το έλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου».

Το κλείσιμο των ξενοδοχείων δεν αποτελεί μόνο ένα μέτρο μείωσης της διασποράς του κορονοιού, αλλά παράλληλα πρόκειται και για κτιριακές μονάδες, οι οποίες μπορούν να επιταχθούν ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη λάβει αποφάσεις για αναστολή των συνεδριακών εκδηλώσεων, προσωρινή απαγόρευση του κατάπλου όλων των επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια, κλείσιμο της εστίασης, καθώς και της απαγόρευσης λειτουργίας των καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας έως και τις 30 Απριλίου.

Στο πλαίσιο αυτό έντονη είναι η φημολογία ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί και η διακοπή όλων των επιβατικών πτήσεων από και προς αεροδρόμια της Ελλάδας με εξαίρεση τις εμπορικές για ανεφοδιασμό (cargo). Εως αυτή τη στιγμή, πάντως, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει λάβει επίσημα εντολή για την έκδοση της σχετικής ΝΟΤΑΜ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το