Τοπικά

ΚΚΕ: Επιχείρηση τρομοκρατίας από χρυσαυγίτες σε κατοίκους του Πλατανιά – Μεγάλες ευθύνες της αστυνομίας

Η Κομματική Οργάνωση Νοτίου Πηλίου του ΚΚΕ καταγγέλλει τις φασιστικές προκλήσεις και την επιχείρηση τρομοκρατίας από χρυσαυγίτες, με απειλητικά σημειώματα που στέλνονται σε κατοίκους και μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Η ΣΗΠΙΑΔΑ» στην περιοχή του Πλατανιά.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «αυτές οι ενέργειες των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής έρχονται σαν συνέχεια άλλων παρόμοιων επιθέσεων και προκλήσεων της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που έγιναν παλιότερα στην ευρύτερη περιοχή, με απειλές εναντίον κατοίκων, ακόμη και μαθητών».

Το ΚΚΕ επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στην αστυνομία, που γνωρίζει πολύ καλά τη δράση των φασιστοειδών στο Νότιο Πήλιο, παρόλα αυτά κρατά ύποπτη «σιγήν ιχθύος» στις καταγγελίες που έχουν γίνει επανειλημμένα.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ Νοτίου Πηλίου, έχει ιδιαίτερη αξία να τονιστεί ότι οι πρόσφατες προσπάθειες εκφοβισμού γίνονται ενάντια σε μέλη ενός Συλλόγου που έβαλε αρκετές ενστάσεις για την ανακατασκευή του λιμανιού στον Πλατανιά. Ανακατασκευή που επιμόνως απαιτούν στελέχη της Χρυσής Αυγής, θέση την οποία έχουν εκφράσει με τις γνωστές εθνικιστικές και φασιστικές κορώνες.

Αποτελεί άλλη μια τρανή απόδειξη ότι η ναζιστική οργάνωση, όπως επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από το ΚΚΕ, συνδέεται άμεσα με επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν λυμένα τα χέρια τους, χωρίς ενστάσεις και εμπόδια. Ότι είναι οι κολαούζοι και οι μπράβοι των επιχειρηματιών σε κάθε περιοχή και χώρο δουλειάς.

Η Κομματική Οργάνωση Νοτίου Πηλίου του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της περιοχής, τους λαϊκούς φορείς να απομονώσουν από παντού τα φασιστοειδή, σε κάθε χωριό και γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς. «Να βρίσκουν μπροστά τους ξεκάθαρο το μήνυμα ότι ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο σοβινισμός δεν θα περάσουν. Όπλο μας η λαϊκή αλληλεγγύη. Η λύση βρίσκεται στην ενότητα και στην κοινή πάλη, Ελλήνων και μεταναστών, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το