Πολιτισμός

Κυριακάτικα παιχνίδια με τον Βιβάλντι και τον Μότσαρτ

Processed with Rookie

«Ακούω Βλέπω Παίζω την Κυριακή» ονομάζεται το πρωτότυπο και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών που σχεδίασε η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη».

Το πρόγραμμα προσφέρει ένα διασκεδαστικό τρόπο προσέγγισης της μουσικής, μέσω της ξενάγησης στις αίθουσες και τους διαδρόμους της μεγαλύτερης μουσικής βιβλιοθήκης της χώρας.

Η περιπέτεια ξεκινάει με κυνήγι μουσικών θησαυρών στα ράφια της βιβλιοθήκης, συνεχίζεται με ζωγραφική, δημιουργική ανάγνωση και παιχνίδια με μουσικά όργανα και κορυφώνεται με προβολές και ζωντανή μουσική.

Τα παιδιά θα ταυτιστούν με τους συνομήλικούς τους Αντόνιο Βιβάλντι και Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και θα σχηματίσουν μέσα από μία ευχάριστη διαδικασία μια πρώτη εικόνα για τη μουσική.

Βασικός στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος, που έχει σχεδιαστεί ειδικά από το επιστημονικό προσωπικό της Μουσικής Βιβλιοθήκης, αποτελεί να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με διάφορες πτυχές της μουσικής και να γνωρίσουν δύο μεγάλες μουσικές προσωπικότητες, όπως ο Βιβάλντι και ο Μότσαρτ, μέσω τεσσάρων ειδικών συναντήσεων:

1 Φεβρουαρίου: Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Αντόνιο Βιβάλντι

15 Φεβρουαρίου: Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

1 Μαρτίου: Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Αντόνιο Βιβάλντι

15 Μαρτίου: Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

Πληροφορίες

Για την παρακολούθηση είναι απαραίτητη η εγγραφή των ενδιαφερομένων. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ειδικών γνώσεων.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ ανά συνάντηση. Εγγραφές: από 12 Ιανουαρίου στο χώρο της Βιβλιοθήκης (Δε, Τρ, Πε, Πα 10:00-16:45 και Τετάρτες 10:00-19:00).

Πληροφορίες: 210 72.82.553, 210 72.82.571

Οι συναντήσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τις Κυριακές 1, 15 Φεβρουαρίου και 1, 15 Μαρτίου, 12:00 με 13:30

πηγή www.in.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το