Τοπικά

Κινητοποίηση της ΔΑΣ ΟΤΑ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Κινητοποίηση πραγματοποίησε σήμερα, ημέρα πανελλαδικής απεργίας μα αφορμή το τελευταίο εργατικό δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο με ανασφάλιστη εργαζόμενη πάνω στο απορριμματοφόρο, η ΔΑΣ ΟΤΑ.
Οι εργαζόμενοι κρατώντας πανό πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκησης Θεσσαλίας στον Βόλο κι επέδωσαν ψήφισμα.
Όπως ανέφερε η επικεφαλής της ΔΑΣ ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη «Εργατικά ατυχήματα έχουμε και στους Δήμους της Μαγνησίας και πολλές φορές δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Είναι ώρα να καταλάβουν οι Δήμαρχοι και οι κυβερνήσεις τι αξία έχει η ζωή του κάθε εργαζομένου. Κι αν δεν το καταλάβουν θα τους το δώσουμε εμείς να το καταλάβουν, γιατί έχει υποβαθμιστεί και η επιθεώρηση εργασίας. Οι Δήμοι χρειάζονται μόνιμο προσωπικό, γιατί το να φεύγουν και να έρχονται εργαζόμενοι, σημαίνει ανεκπαίδευτο προσωπικό με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης χρειάζεται έλεγχος στα οχήματα και πράγματα που έχουν να κάνουν με τους καθημερινούς ελέγχους κα την επιθεώρηση εργασίας που έχει αποδεκατιστεί. Ζητάμε μεταξύ άλλων, μόνιμη και σταθερή εργασία με εκπαιδευμένο προσωπικό. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα με όλα τα αιτήματα που θέτουμε».
Στο υπόμνημα που κατέθεσαν στην Αποκεντρωμένη αναφέρεται μεταξύ άλλων «Κυβέρνηση και Δήμοι παίζουν κάθε μέρα με τις ζωές των εργαζομένων, είναι καθ’εξακολούθηση δολοφόνοι αφού έχουν φτιάξει ένα τέτοιο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που αφήνει τους εργαζόμενους έκθετους. Ακόμη και οι υπηρεσίες των Δήμων που δεν είναι ιδιωτικοποιημένες, λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης ασυδοσία και οι Δήμαρχοι να μπορούν να τα «νομιμοποιούν» όλα».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ολυμπιακός: Αποσύρουμε τη στήριξή μας στον πρόεδρο της ΕΠΣΘ

Ο Ολυμπιακός Βόλου τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή με ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών…

2 Δεκεμβρίου 2023

Παρεμβάσεις στο αθλητικό κέντρο «Β. Παρασκευόπουλος» μετά τις πλημμύρες

Την ανάγκη ριζικής ανακαίνισης έχει το αθλητικό «Βάκης Παρασκευόπουλος», το οποίο από τις πρόσφατες πλημμύρες…

2 Δεκεμβρίου 2023

Αφήνοντας πίσω τον εγκλεισμό της πανδημίας μέσα από την ποίηση – Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο «Περίκλειστοι» της Χαριτίνης Μαλισσόβα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του βιβλίου «Οι Περίκλειστοι» της συγγραφέα και εκπαιδευτικού Χαριτίνης…

2 Δεκεμβρίου 2023

Bazaar από το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός»

Χριστούγεννα Να ’μουν του στάβλου εν΄ άχυρο, ένα φτωχό κομμάτι την ώρα π’ άνοιγε ο…

2 Δεκεμβρίου 2023

Παράταση στην ολοκλήρωση δυο έργων στον Δήμο Ρ. Φεραίου

Παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης δυο έργων και συγκεκριμένα αυτό της ανακατασκευής της ανενεργής αποθήκης Στεφανοβικείου…

2 Δεκεμβρίου 2023

Στη “μάχη” της Α2 πόλο ρίχνεται σήμερα ο Βόλος

Στη «μάχη» της Α2 πόλο ρίχνεται σήμερα ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση, που στις 2 το μεσημέρι…

2 Δεκεμβρίου 2023