Τοπικά

Κινητοποίηση συνταξιούχων, αγροτών και φοιτητών στον Βόλο για την κοινωνική ασφάλιση

Συγκέντρωση και πορεία για τη διασφάλιση της κοινωνικής ασφάλισης πραγματοποίησαν σήμερα συνταξιούχοι, φοιτητές, σύλλογοι και συνδικάτα της Μαγνησίας. Η συγκέντρωση έγινε στο δημαρχείο του Βόλου και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας Κώστας Στεργίου δήλωσε ότι ο κόσμος βγήκε στον δρόμο διεκδικώντας το αυτονόητο. “Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν πλήρη κοινωνική ασφάλιση. Δεν αφορά μόνο το συνταξιοδοτικό αλλά ένα πλέγμα όπως τα φάρμακα, η νοσοκομειακή περίθαλψη, οι όροι υγιεινής, η προστασία της μητρότητας. Αυτό έχουν βάλει στο μάτι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ολοκληρώνει η Νέα Δημοκρατία”.

Πρόσθεσε πως σε όλη την Ελλάδα ξεκινά αγώνας με στόχο να παρεμποδιστεί η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού αλλά και διεκδίκησης για δωρεάν σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που έχει πετσοκοπεί την τελευταία πενταετία. “Με τη συμμετοχή των εργαζομένων μπορούμε να πετύχουμε πολλά” σημείωσε ο κ. Στεργίου.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ Θανάσης Κοντονίνας χαιρέτισε την σημερινή διαδήλωση για την κοινωνική ασφάλιση.  “Είναι ένα κοινωνικό αγαθό που το χάνουμε μέσα από τα χέρια μας.  Οι πρόγονοί μας μας έδωσαν κοινωνική ασφάλιση με υγεία, φάρμακα, ασφάλεια για κάθε οικογενειάρχη και τα παιδιά του.  Σήμερα αυτή την ασφάλιση θέλουν να την κάνουν ιδιωτική.  Δεν θα το ανεχτούμε και θα παλέψουμε όσο αντέχουν οι δυνάμεις μας”.

Ο κ. Κοντονίνας πρόσθεσε πως έχει μεγαλώσει το μέτωπο αγώνα καθώς στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκτός από συνταξιούχους, φοιτητές, αγρότες και υπαλλήλους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το