Ελλάδα

ΚΙΝΑΛ: Τι θα πει η Φώφη Γεννηματά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Το «στίγµα» του Κινήµατος Αλλαγής στην αφετηρία της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου µετά τις πρόσφατες εκλογές θα επιχειρήσει να περιγράψει η Φώφη Γεννηµατά, παρουσιάζοντας σήµερα στους βουλευτές του κόµµατος τις προτεραιότητες της Χαριλάου Τρικούπη. Η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής µε την οµιλία της στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΚΙΝΑΛ θα αναδείξει την ανάγκη άσκησης υπεύθυνης και προγραµµατικής αντιπολίτευσης, ουσιαστικής συµµετοχής στο πεδίο της καθηµερινής κοινοβουλευτικής µάχης κα κατάθεσης νοµοθετικών προτάσεων όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Μία από τις προτεραιότητες για την άσκηση υπεύθυνης αντιπολίτευσης από το ΚΙΝΑΛ αφορά τη διαρκή «παραίνεση» προς την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσµεύσεις της για την προοπτική της οικονοµίας και της ανάπτυξης. Μάλιστα η κυρία Γεννηµατά έχει ενηµερώσει τους συνεργάτες και δη τα στελέχη του οικονοµικού επιτελείου ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να απαιτήσει διά των παρεµβάσεών του από το Μέγαρο Μαξίµου µια καθαρή απάντηση σχετικά µε τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη.

«∆εσµεύτηκε η κυβέρνηση της Ν∆ ότι θα τηρηθούν οι στόχοι για τα (δυσβάστακτα) πρωτογενή πλεονάσµατα. ∆ηλαδή οι δεσµεύσεις του κ. Τσίπρα που οδηγούν στην υπερφορολόγηση και στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών» τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας ότι δεν ακούγεται κουβέντα από την κυβέρνηση της Ν∆ για την προοπτική αλλαγής τους. Είναι πασιφανές ότι η κυρία Γεννηµατά θα ζητήσει από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ -µεταξύ των οποίων είναι πλέον ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Γ. Καµίνης και άλλα νέα στελέχηνα βρεθούν στην πρώτη γραµµή της µάχης για την ως φαίνεται σκληρή αναµέτρηση -πολιτική και προγραµµατική- τόσο µε τη Νέα ∆ηµοκρατία όσο και µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί τους στην πρώτη γραµµή της µάχης θα βρεθεί εκ των πραγµάτων ο Ανδρέας Λοβέρδος ως ο βασικός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Τον ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θα αναλαµβάνουν σταδιακά και αναλόγως της ατζέντας οι περισσότεροι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ. Στη θέση του γραµµατέα της Κοινοβουλευτικής οµάδας του ΚΙΝΑΛ παραµένει ο Βασίλης Κεγκέρογλου, µετά και την απόφαση της κυρίας Γεννηµατά να κρατήσει την έδρα του Ηρακλείου στον Νότιο Τοµέα της Αθήνας. Βουλευτές και στελέχη αναµένουν πάντως την εξέλιξη της συζήτησης κατά τις προγραµµατικές δηλώσεις, προκειµένου να ενηµερωθούν για τις επιλογές της κυβέρνησης όσον αφορά την κατάθεση των νοµοσχεδίων µέσα στο καλοκαίρι. Που σηµαίνει ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα αναµένει τα πρώτα αποκαλυπτήρια των κινήσεων Μητσοτάκη για να οργανώσει αµέσως µετά την αντιπολιτευτική της τακτική και να ορίσει τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την ευθύνη της αντεπίθεσης.

Σύµφωνα µε έγκυρες πληροφορίες, θα προχωρήσει άµεσα -το αργότερο µέχρι το τέλος του µήνασε ριζικές αλλαγές στην ανθρωπογεωγραφία των βασικών κοµµατιών του παζλ στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι ίδιες πληροφορίες επισηµαίνουν ότι έχει σχεδιάσει µικρές και µεγαλύτερες ανατροπές σε όλους του τοµείς του κόµµατος, ώστε να υπάρξει ουσιαστική ανανέωση και ενίσχυση και της κεντρικής οµάδας κρούσης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το