Τοπικά

Κύμα καταλήψεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σε κατάληψη βρίσκονται από χθες εννιά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διαμαρτυρόμενα για τις συνθήκες που επικρατούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στο τοπικό ακαδημαϊκό ίδρυμα. Παράλληλα οι φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας προχώρησαν σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι και για την υποβάθμιση του πτυχίου τους.

Χθες σε κατάληψη βρίσκονταν η Πρυτανεία, αλλά και εννιά Τμήματα, δηλαδή το ΙΑΚΑ, το Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Ιχθυολογίας, το Οικονομικό, αλλά και τα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής που είναι συνολικά πέντε.

Σε κατάληψη είναι και η Φοιτητική Λέσχη  με τους φοιτητές να αφήνουν τους υπόλοιπους συμφοιτητές τους να τρώνε χωρίς να πληρώνουν.

Λόγω των κινητοποιήσεων δεν έγιναν μαθήματα. Οι καταλήψεις θα συνεχιστούν και σήμερα Παρασκευή και δεδομένου ότι τη Δευτέρα είναι παραμονή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, εξελίξεις αναμένονται από την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι φοιτητές στα αιτήματά τους θέτουν διάφορα ζητήματα, όπως τις διαγραφές των «αιώνιων» φοιτητών, τη δωρεάν σίτιση και το άσυλο, τις εργολαβίες, τους οργανισμούς.

Λεπτομέρειες στη “Θεσσαλία” που κυκλοφορεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το