Τοπικά

Κεντροαριστερά: 13 εκλογικά τμήματα στη Μαγνησία

Τους κανόνες και τα εκλογικά τμήματα διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς αποφάσισαν χθες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλιβιζάτου στο Νομό κ. Φώτης Λαμπρινίδης και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων. Η επιτροπή εκπροσώπησης των υποψηφίων εκτιμά πως εάν ψηφίσουν στο Νομό 3000 άτομα θα είναι «θρίαμβος», ενώ το χαμηλότερο επίπεδο που πέφτει ο πήχης για υπάρχει ικανοποίηση είναι 1000 άτομα.

Σε όλο το Νομό θα στηθούν 13 κάλπες, ζήτημα με το οποίο διαφώνησε ο εκπρόσωπος της Φώφης Γεννηματά κ. Δ. Κουτσούκος, που ήθελε να στηθούν 17 κάλπες αλλά η άποψή του δεν υπερψηφίστηκε από κανέναν καθώς υπάρχουν σοβαρά θέματα στελέχωσης των εκλογικών τμημάτων από την ώρα που οι απαιτήσεις είναι μεγάλες.
Στο Βόλο θα υπάρχουν δύο εκλογικά τμήματα, στη Νέα Ιωνία ένα, στην Αγχίαλο ένα και στην Αγριά ένα. Στον δήμο Αλμυρού θα υπάρξουν δύο εκλογικά τμήματα και συγκεκριμένα ένα στον Αλμυρό και ένα στη Σούρπη. Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου θα υπάρξει ένα εκλογικό τμήμα στο Βελεστίνο, στο Δήμο Νοτίου Πηλίου ένα εκλογικό τμήμα στην Αργαλαστή , στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου ένα εκλογικό τμήμα στη Ζαγορά και από ένα εκλογικό τμήμα στα νησιά.

Η Επιτροπή θα συνεννοηθεί με τους δήμους για τους δημοτικούς χώρους που θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά τμήματα.
Η πρόταση Κουτσούκου για 17 εκλογικά τμήματα καταψηφίστηκε από όλους ως ανέφικτη, ενώ υπήρξαν προτάσεις και για λιγότερα από 13 εκλογικά τμήματα που αποφασίστηκε τελικά.
Κάθε εκλογικό τμήμα θα αποτελείται από έναν υπεύθυνο λειτουργίας, από διμελή επιτροπή με πρόεδρο δικηγόρο και έναν γραμματέα, έναν χειριστή τάμπλετ και έναν βοηθό χειριστή για την πιστοποίηση των ψηφοφόρων. Επίσης θα πρέπει να βρίσκονται δύο εκπρόσωποι υποψηφίων.
Επίσης με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής, σε κάθε εκλογικό τμήμα θα τηρούνται δυο καταστάσεις. Στην πρώτη θα καταχωρούνται τα στοιχεία όλων όσοι θα ψηφίσουν και στην δεύτερη μόνον όσων από τους ψηφίζοντες δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος. Με ευθύνη της Επιτροπής, ο πρώτος κατάλογος θα καταστραφεί δυο μήνες μετά την ψηφοφορία, ενώ ο δεύτερος θα αποτελέσει τη βάση για να καταρτισθεί το Μητρώο Μελών του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το