Τοπικά

Κέντρο Ξένων Γλωσσών ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Κέντρο Ξένων Γλωσσών ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με απόφαση της Συγκλήτου, το οποίο διαθέτει συμβούλιο διοίκησης και στοχεύει στη διάδοση των ξένων γλωσσών στους φοιτητές.
Στα Τμήματα του Πανεπιστήμιου οι ξένες γλώσσες διδάσκονται είτε ως υποχρεωτικό είτε ως προαιρετικό μάθημα.

 
«Με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών θέλουμε να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών. Επίσης θα εξετάσουμε την προοπτική εισαγωγής νέων γλωσσών πέραν των βασικών που διδάσκονται. Δηλαδή αυτή τη στιγμή διδάσκονται τα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά και τα ιταλικά, ενώ το Κέντρο θα δει αν υπάρχει η δυνατότητα και σκοπιμότητα να μπουν και άλλες γλώσσες, όπως τα ρωσικά» τόνισε ο αναπληρωτής πρύτανης κ. Θανάσης Σφουγγάρης.

 
Επίσης πρόσθεσε πως το Κέντρο θα μπορούσε να προωθήσει τη διδασκαλία των ελληνικών ως ξένη γλώσσα σε κάποιες ομάδες φοιτητών. Βέβαια να επισημάνουμε πως η διδασκαλία των ξένων γλωσσών αφορά στην εξειδίκευσή τους ανάλογα με το επιστημονικό αντικείμενο της Σχολής. Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών θα δραστηριοποιηθούν οι καθηγητές που τις διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο, ενώ θα χαραχθεί μια συνολική πολιτική για τις μεθοδολογίες, τα εργαλεία, τις νέες γλώσσες που μπορούν να ενταχθούν. Επίσης μπορούν να γίνουν κάποια θερινά σχολεία, σεμινάρια και άλλες πρωτοβουλίες.

 
Στο Πανεπιστήμιο διδάσκουν οκτώ καθηγητές ξένων γλωσσών, ενώ υπάρχουν και δύο αποσπασμένοι.
Επίσης το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ίδρυσε τη Σχολή Διά Βίου Μάθησης και είναι το πρώτο ΑΕΙ που μπήκε σε αυτή τη διαδικασία. Μέχρι πρότινος υπήρχαν άλλες παρόμοιες δομές, αλλά πλέον έγινε η μετεξέλιξή τους. Ήδη συγκροτήθηκε διοικητικό συμβούλιο με εκπροσώπους των Σχολών και ξεκίνησε η δραστηριοποίηση για προγράμματα κατάρτισης. Η Σχολή φιλοδοξεί να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.
Ερωτηθείς για το θέμα των διδάκτρων ο κ. Σφουγγάρης είπε ότι «η Σχολή θα έχει προγράμματα που θα είναι είτε αυτοχρηματοδοτούμενα είτε θα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Σκοπός μας είναι να συμβάλει η Σχολή στην ανάπτυξη της γνώσης.

 
Πριν τη Σχολή Διά Βίου Μάθησης υπήρχε το ΚΕΚ. Εμείς θέλουμε μέσω της Σχολής Διά Βίου Μάθησης να αναβαθμίσουμε την όλη ακαδημαϊκή δραστηριότητα και μέσω των πιστοποιητικών που θα δίνει. Επίσης να αναδεικνύει και τομείς με προγράμματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο. Εμείς θα ενθαρρύνουμε και θα παρακινήσουμε τους καθηγητές να ενεργοποιηθούν με τα προγράμματα κατάρτισης της Σχολής».
Η Σχολή ιδρύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, πέρασε το θέμα από τη Σύγκλητο και ήδη τρέχει τις δραστηριότητες. Η έδρα της είναι στον χώρο του Τσαλαπάτα. Επίσης θα αναπτύξει και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το