Θ Plus, Υγεία

ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Ο βελονισμός αποτελεί ένα αποτελεσματικό θεραπευτικό σύστημα απόλυτα φυσικό και ολιστικό, δοκιμασμένο 2500 χρόνια στην Κίνα, Ιαπωνία αλλά τα τελευταία 70 χρόνια και στον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για μια μέθοδο ακίνδυνη, ασφαλή και σχεδόν ανώδυνη, χωρίς παρενέργειες και σχεδόν χωρίς αντενδείξεις.

Ο βελονισμός δύναται να συνδυασθεί με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία με συμβατικά φάρμακα ή ομοιοπαθητικά ή βοτανοθεραπεία. Ο βελονισμός είναι αναγνωρισμένος από την παγκόσμια οργάνωση υγείας  ενώ έχει αναγνωρισθεί πλέον στην Ελλάδα ως συμπληρωματική ιατρική.

Η δράση του βελονισμού έχει αποδειχθεί και με σύγχρονες απεικαστικές τεχνικές όπως μαγνητική τομογραφία αλλά και με αιματολογικές εξετάσεις και με δεκάδες έγκριτες εργασίες από νοσοκομεία όχι μόνο της Κίνας αλλά και Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Η δράση του βελονισμού οφείλεται στην ενεργοποίηση του οργανισμού που παράγει  αναλόγως με την ασθένεια που επιδιώκουμε να ιαθεί διάφορες ουσίες όπως ενδορφίνες [ενδογενείς μορφίνες]με αναλγητικές ιδιότητες, σεροτονίνη, ηρεμιστικές, ιντερφερόνες με ρόλο στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού, ενδογενή κορτιζόνη, κ.λπ..

O βελονισμός σαν ολιστική ιατρική βλέποντας τον άνθρωπο ως ολότητα και μοναδικότητα έχει την ιδιαιτερότητα ότι για την ίδια ασθένεια θα γίνει διαφορετική θεραπεία ανάλογα με το άτομο και αντίθετα περισσότερες ασθένειες μπορεί να ιανθούν με τις ίδιες βελόνες.

 

Aντενδείξεις

 • μετά από ένα πλούσιο γεύμα,
 • ανοσοκατασταλτική θεραπεία,
 • σε οξεία ψύχωση,
 • σοβαρή ενεργή λοίμωξη,
 • σε μέθη,
 • στην εγκυμοσύνη με εξαίρεση την υπερέμεση εγκύου και εργώδη τοκετό
 • κατά την έμμηνο ρύση
 • σε ανίατες περιπτώσεις εκτός από την παρηγορητική θεραπεία
 • κατά την θεραπεία με μορφίνη ή παράγωγα φαιντανύλης,
 • σε δηλητηριάσεις.

 

Σχετικές Αντενδείξεις

 • αιμορροφιλία
 • λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων

 

Aπόλυτη Αντένδειξη Ηλεκτροβελονισμού

 • Σε ασθενείς με βηματοδότη, ορθοπεδικές προθέσεις ή υλικά οστεοσύνθεσης (μεταλλικές λάμες, ή βίδες),
 • ασθενείς με δερματολογικές παθήσεις,
 • ασθενείς με επιληψία,
 • ασθενείς με αντλίες ινσουλίνης ή άλλες.

 

Βελονισμός και Αδυνάτισμα

Ο βελονισμός είναι µία πολύ αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας

 • Ασφαλής ( δεν χρησιμοποιεί φάρμακα, οι βελόνες είναι αποστειρωμένες και μιας χρήσεως)
 • Ανώδυνη (η βελόνα βελονισμού έχει πάχος όσο είναι το πάχος μιας τρίχας μαλλιού).

 

Ο βελονισμός σε συνδυασμό µε μια ισορροπημένη διατροφή δίαιτα και συστηματική σωματική άσκηση (π.χ. βάδην 60” ημερησίως αντιστοιχεί σε καύση 500 θερμίδων και επιτυγχάνει μια απώλεια βάρους 1 – 1.5 Kgr το μήνα). O βελονισμός επιτυγχάνει απώλεια βάρους:  3-5 Kgr μηνιαία ανάλογα µε το φύλο καi την ηλικία.

 

Πως αντιμετωπίζεται η παχυσαρκία;

 1. Αύξηση του μεταβολισμού και των καύσεων
 2. Καταστολή της πείνας (τόσο της πραγματικής, όσο και της ψυχολογικής [βουλιμία] εξισορροπώντας την υπερβολική κατανάλωση γλυκών/αλμυρών).
 3. Μείωση της κατακράτησης υγρών (λόγω αντιοιδηματικής δράσης).
 4. Ρύθμιση της κινητικότητας του εντέρου.
 5. Καταπολέμηση του άγχους.

Η επιτυχής αντιμετώπιση της παχυσαρκίας µε τη μέθοδο του βελονισμού (σωµατοβελονισμού και ωτοβελονισμού) περιλαμβάνει μια σειρά από 10- 12 συνεδρίες µε συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα

Τα επιτυχή αποτελέσματα της απώλειας βάρους συντηρούνται και αυξάνονται µε την εφαρμογή ωτοβελονισμού βασισμένου στη μέθοδο Dimanat του Pr. G. Bazzoni µε συχνότητα 1 συνεδρία ανά 15-20 ημέρες.

 

Κάπνισμα και Βελονισμός 

Το κάπνισμα είναι μια πανάρχαιη συνήθεια απόλαυσης. Μια απόλαυση όμως που δεν έχει την πολυτέλεια να τη χαίρεται ο άνθρωπος της πόλης, έχοντας – δυστυχώς – τον τρόπο και το χρόνο να καπνίζει πολύ. Το κάπνισμα αρχίζει να γίνεται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, όταν ξεπερνάμε τα 5-6 τσιγάρα την ημέρα, τότε αρχίζει ο εθισμός – εξάρτηση ψυχικός (κυρίως) και σωματικός.

Οι καπνιστές ζουν λιγότερο, είναι πιο ευάλωτοι στις διάφορες μολύνσεις, αναρρώνουν δυσκολότερα, έχουν δυσοσμία, συχνές λαρυγγίτιδες – φαρυγγίτιδες – βρογχίτιδες και σ’ αυτούς είναι πιο συχνός ο καρκίνος του πνεύμονα, η στηθάγχη, το έμφραγμα, η αρτηριοσκλήρυνση, η υπέρταση, η γαστρίτιδα, το έλκος, η οστεοπόρωση.

Εκτός όμως από τους καπνιστές “υποφέρει” και βλάπτεται και το περιβάλλον τους (κυρίως τα παιδιά). Στην Ελλάδα 45 % του πληθυσμού καπνίζει. Υπολογίζεται ότι ανά άτομο το χρόνοαντιστοιχούν 3.500 τσιγάρα.

Στην επιβεβλημένη διακοπή του καπνίσματος συστήνεται ανεπιφύλακτα η φυσική, μη φαρμακευτική, ιατρική μέθοδος του “βελονισμού”. Ο βελονισμός είναι μια μέθοδος ανώδυνη και ακίνδυνη, που στηρίζει τον καπνιστή ψυχικά (συμπτώματα απέχθειας στο καπνό, ναυτία στην προσπάθεια να ξανακαπνίσει) και σωματικά (απουσία των συμπτωμάτων έλλειψης νικοτίνης. Διότι η νικοτίνη δρα διεγερτικά στο νευρικό σύστημα και όταν ο καπνιστής διακόψει το κάπνισμα ο οργανισμός αντιδρά εμφανίζοντας διάφορα συμπτώματα όπως υπνηλία, τάση για φαγητό, κεφαλαλγίες, νευρικότητα, κ.α.).

Στο “βελονισμό” χρησιμοποιούνται βελόνες ειδικές λεπτές (πάχους όσο η τρίχα του μαλλιού), αποστειρωμένες και μιας χρήσεως. Οι βελόνες αυτές τοποθετούνται

σε ειδικά σημεία για 20′, οπότε παράγονται ενδογενείς ουσίες (δηλαδή παράγονται ουσίες από το ίδιο μας σώμα), οι οποίες βοηθούν στην απεξάρτηση από το κάπνισμα.

Το ποσοστό επιτυχίας του “βελονισμού” κυμαίνεται στο 15 %, ενώ χρειάζονται 1-3 επισκέψεις. (Το θετικό αποτέλεσμα εμφανίζεται την επόμενη μέρα της πρώτης επίσκεψης). Η διακοπή του καπνίσματος με την βοήθεια του “βελονισμού” είναι η σωστή κίνηση που πρέπει να κάνουμε πριν μηδενίσουμε τη φυσική άμυνα του οργανισμού μας και καταχωρηθούμε ως ένα τυχαίο νούμερο στο κατάλογο των καπνιστών που υποφέρουν από ασθένειες, οι οποίες σχετίζονται με το κάπνισμα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΑΚΗΣ | ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ | ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΤΙΜΕΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το