Θ Plus

Κεκάκια με γλυκοπατάτα και κάρυ – H συνταγή της ημέρας από τους BLUE GREY Cooks

Τα συγκεκριμένα κεκάκια, διεθνώς maffins, πρέπει να τα φυλάξετε σαν φάρμακα, δηλαδή να τα βάλετε σε μέρος δροσερό και μακριά από παιδιά. Διότι έτσι και τα μυριστούν οι μικροί φίλοι μας, πράγμα που είναι αδύνατον να μην συμβεί θα τα καταβροχθίσουν εν ριπή οφθαλμού πριν προλάβουν να βγουν από την λαμαρίνα. Μια συνταγή που ενώ συνδυάζει απλά υλικά, θα κερδίσει με την τρυφερότητα υφής και γεύσης την προτίμησή σας όταν θα θελήσετε κάτι γρήγορο μα συνάμα απολαυστικό.

Υλικά για τα καρβελάκια
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.κ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.κ. γλυκόριζα
3 κ.κ. κάρυ σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
80 γρ. γλυκοπατάτα τριμμένη
70 γρ. καρότο τριμμένο
130 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό χτυπημένο
180 ml. γάλα ολόπαχο
100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Ο φούρνος όταν θα φουρνίσετε τα κεκάκια πρέπει να έχει προθερμαθεί στους 180°c και φυσικά η φόρμα για 12 τεμάχια να είναι βουτυρωμένη.
Ξεκινήστε την ετοιμασία του μείγματος κοσκινίζοντας σε ένα μεγάλο δοχείο το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ, την γλυκόριζα, την σκόνη κάρυ καθώς και το αλάτι και το πιπέρι από τον μύλο.
Βάλτε μέσα στο δοχείο την γλυκοπατάτα, το καρότο και την παρμεζάνα και ανακατέψτε με τα χέρια για να αναμιχτούν πολύ καλά όλα τα υλικά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το βούτυρο και αποτελειώστε το λιώσιμό του εκτός φωτιάς. Προσθέστε το γάλα και το αυγό.
Ρίξτε το μείγμα βουτύρου στο αλεύρι και ανακατέψτε πολύ ελαφρά, ίσα που να ανακατευτούν με μία ξύλινη κουτάλα.
Βάλτε την ζύμη σας στην φόρμα και αφήστε την στον φούρνο για 25 με 30 λεπτά περίπου, μέχρι τα κεκάκια να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Πριν τα βάλετε σε μια σκάρα για να κρυώσουν, κρατήστε τα για πέντε λεπτά στην φόρμα.
Μπορείτε να τα δοκιμάσετε σκέτα ή με λίγο αλατισμένο βούτυρο.

Προετοιμασία 30 λεπτά
Ψήσιμο 30 λεπτά.

BLUE GREY Cooks
Facebook BLUE GREY COTTAGE

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το