Ελλάδα

Καύσωνας: «Παγίδα θανάτου» τα σταθμευμένα αυτοκίνητα – Θερμοκρασίες 179°C στην οροφή και 50° C στο εσωτερικό

Σε «παγίδα θανάτου» μπορεί να μετατραπεί ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα, όπως δείχνει ένα βίντεο συμπαραγωγής του Up Stories με το meteo.gr, κάτι που δείχνει τον κίνδυνο να παραμένουν άνθρωποι ή ζώα μέσα σε ένα κλειστό αυτοκίνητο, με σβηστή τη μηχανή.

Με τη βοήθεια ενός drone εφοδιασμένου με θερμική κάμερα και ενός θερμομέτρου, έγινε ένα πείραμα για τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα σε αυτοκίνητα αυτές τις ημέρες και που ξεπέρασαν, όπως φάνηκε, τους 179 βαθμούς Κελσίου στην οροφή και τους 50 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Το πείραμα έγινε την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 13:45 και μάλιστα όχι σε συνθήκες ακραίας ζέστης. Η ομάδα που έκανε το πείραμα, τοποθέτησε ένα θερμόμετρο στο εσωτερικό του παρκαρισμένου αυτοκινήτου με σβησμένη μηχανή και έκλεισε τα τζάμια για 15 λεπτά. Η θερμοκρασία στην αρχική μέτρηση ήταν 38 βαθμοί Κελσίου. Παράλληλα, άρχισε να μετρά τη θερμοκρασία της οροφής του αυτοκινήτου.

Ήδη, στα πέντε λεπτά, η θερμοκρασία στην οροφή του αυτοκινήτου έδειξε 77,3 βαθμούς. Να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε είχε φιμέ τζάμια, γεγονός που βελτιώνει το αποτέλεσμα.

Συνεχώς, η θερμική κάμερα του drone εντόπιζε τη θερμοκρασία να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Μόλις ολοκληρώθηκε το πείραμα, στα 15:38 λεπτά, η θερμοκρασία στην οροφή του αυτοκινήτου έφτασε μέχρι και στους 179,6 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, στο εσωτερικό, το θερμόμετρο άγγιξε τους 50 βαθμούς, που ήταν και το ανώτατο όριο που μπορούσε να πιάσει, γεγονός που σημαίνει ότι η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλότερη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το