Τοπικά

Καυγάς Μπέου – Νάνου στο Δημοτικό Συμβούλιο με φόντο τους σχολικούς φύλακες 

Φραστικό επεισόδιο του Αχ. Μπέου με τον επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνο σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σχολικοί φύλακες του Δήμου Βόλου, διεκδικώντας την καταβολή χρημάτων για τα οποία έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια.

Πρόκειται για σχολικούς φύλακες οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Μάιο του 2014, στη συνέχεια απολύθηκαν και επαναπροσλήφθηκαν τον Απρίλιο του 2015. Οι σχολικοί φύλακες ζητούν να τους καταβληθεί το 25% της διαφοράς από τη διαθεσιμότητα, καθώς και οι μισθοί για το διάστημα που είχαν απολυθεί. Σημειώνεται ότι κατά το συγκεκριμένο διάστημα έπαιρναν ταμείο ανεργίας, ωστόσο θα επιστρέψουν τα ποσά στο ταμείο όταν πάρουν τα χρήματα από τον δήμο. Έχουν δικαιωθεί τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο.
«Είμαστε 2 χρόνια σε περιπέτεια με την απόλυσή μας. Θέλουμε να δούμε πότε επιτέλους θα πάρουμε τους μισθούς μας», δήλωσε η κ. Ζωή Γαλάζιου.

Ο Αχ. Μπέος επιτέθηκε στους σχολικούς φύλακες για το γεγονός ότι απευθύνθηκαν στην παράταξη του ΚΚΕ, αλλά και στον ίδιο τον επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Απ. Νάνο λέγοντας ότι παριστάνει τον ήρωα, κοροϊδεύοντας τον κόσμο.
«Έχω κάνει επιστολή στο υφυπουργείο και στην αρμόδια υπουργό αλλά δεν έχω πάρει απάντηση. Φέρτε μου έναν δικηγόρο, να τον πληρώσω εγώ και να κάτσει με τη νομική υπηρεσία και να μου πει από ποιους κωδικούς θα πληρωθούν αυτά που διεκδικείτε. Εκταμίευση από άλλους κωδικούς είναι παράνομη. Εμένα δεν μου απάντησε ούτε ο κ. Πουλάκης, ούτε η κ. Χρυσοβελώνη», είπε.

Απαντώντας στον Αχ. Μπέο, ο Απ. Νάνος είπε ότι η παράταξή του έχει παλέψει για τα αιτήματα και τη δικαίωση των εργαζομένων. «Στην πόλη αυτή ζούμε 60 χρόνια και όχι την τελευταία 5ετία, ξέρουν πολλοί καλά οι δημότες αν είμαστε της αρπαχτής και ποιοι είναι», είπε.
Η μεταξύ τους σύγκρουση συνεχίστηκε με προσωπικές βολές εκατέρωθεν:
Αχ. Μπέος: Δώσε από αυτά που πήρες από το ΕΣΠΑ για να κάνεις το ξενοδοχείο.
Απ. Νάνος: Δώσε εσύ από το στοίχημα.
Αχ. Μπέος: Τελειώσατε από αυτή την πόλη. Μιλάς εσύ για αντριλίκι; Που να το βρεις; Εγώ δίνω από τους πόρους μου. Δούλεψες ποτέ;
Απ. Νάνος: Όπως η κυβέρνηση κάνει μπαλάκι τους εργαζόμενους, αντίστοιχα και ο δήμος κάνει μπαλάκι τους δικούς του εργαζόμενους.
Αχ. Μπέος: Να λέτε αλήθεια για να σας σεβόμαστε.

Λίγο αργότερα, επανερχόμενος με ειρωνική διάθεση στην αντιπαράθεση με τον Απ. Νάνο, ο Αχ. Μπέος πρότεινε να εξουσιοδοτηθεί ο επικεφαλής της ΛΑΣ προκειμένου να υπογράψει τα απαραίτητα έγραφα για την καταβολή των χρημάτων στους σχολικούς φύλακες.
“Πιστεύω ότι τα δικαιούνται τα χρήματα οι σχολικοί φύλακες, αλλά επειδή εγώ δεν μπορώ να τα υπογράψω, κάντε το εσείς”, είπε, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα:

Απ. Νάνος: Τζάμπα μάγκας…
Αχ. Μπέος: Εσύ είσαι παραμύθια-φούμαρα. Κυκλοφόρησε μαζί μου για να δεις την εκτίμηση και τον σεβασμό που δέχομαι.
Απ. Νάνος: Να είναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ που σας στηρίζει.
Αχ. Μπεος: Θα το δεχτώ ότι μας στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Πως είναι δυνατόν να μην στηρίζουν το έργο που βλέπουν ότι γίνεται;

«Όχι» σε συζήτηση για το στρατόπεδο Γεωργούλα
Η δημοτική αρχή Βόλου αρνήθηκε την πρόταση του Τ. Δουλόπουλου για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τη Νέα Ιωνία.
Ο Αχ. Μπέος ισχυρίστηκε ότι είναι θέμα των βουλευτών. Αυτοί πρέπει να παρέμβουν και να βάλουν βέτο. «Εμάς ούτε που μας λογαριάζουν. Εδώ και 9 μήνες έχω στείλει δύο επιστολές. Οι σύντροφοι έχουν άλλα ενδιαφέροντα», είπε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το