Τοπικά

«Κατρακύλησαν» οι τιμές στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας για να προσελκύσουν Έλληνες “Θ”

dwmatio ksenodoxeiou

Καταλύματα με παροχές πέντε αστέρων στο Βόλο και στο Πήλιο μείωσαν τις τιμές τους σε ποσοστό 25% για να προσελκύσουν επισκέπτες. Το ίδιο συμβαίνει σε Σκόπελο και Αλόννησο , που εξαρτώνται σε ποσοστό 60% από τον ελληνικό τουρισμό. Οι τιμές θα επανέλθουν στα ίδια με πέρσι επίπεδα, το μήνα Αύγουστο, εφόσον κλειστεί οριστική συμφωνία με τους δανειστές.

Σε Πήλιο και Βόλο, οι τιμές κυμαίνονται από 25 έως 100 ευρώ το δίκλινο και σε Σκόπελο και Αλόννησο από 40 έως 90 ευρώ το δίκλινο, ανάλογα την κατηγορία του ξενοδοχείου και τις παροχές.

Στη Σκιάθο τις τιμές μείωσαν έως 30% καταλύματα που γέμιζαν αποκλειστικά από Έλληνες, αλλά αυτά δεν αποτελούν την πλειονότητα. Τα μεγάλα ξενοδοχεία, είναι όλα γεμάτα από τον εισερχόμενο τουρισμό, αλλά κρατήσεις δεν υπάρχουν για να καλυφθούν τα καταλύματα για την περίοδο μετά τον 15αύγουστο και το Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη αποκλιμάκωση τιμών υπήρξε το 2013, με 15% μείωση.

Πάντως, εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook, που ενισχύει σημαντικά τη Σκιάθο, δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail ότι οι ήδη υπάρχουσες κρατήσεις για την Ελλάδα δεν έχουν κανένα πρόβλημα και πρόσθεσε ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν αναμένεται να επηρεάσει τις κρατήσεις που έχουν γίνει για ελληνικούς προορισμούς.

Στην περίπτωση που η χώρα βγει από τη στενωπό οι ξενοδόχοι είναι αισιόδοξοι και αναμένουν να υπάρξει «κύμα» κρατήσεων από τους Έλληνες. Οι τιμές για το μήνα Αύγουστο θα παρουσιάσουν αύξηση σε σχέση με τον Ιούλιο, που για τον ξενοδοχειακό κλάδο έχει χαθεί. «Στην ουσία θα επιστρέψουμε στις περσινές τιμές. Όταν η καλοκαιρινή σεζόν κρατούσε 40 ημέρες και τώρα θα περιοριστεί, εάν περιοριστεί και δεν υπάρξει καταστροφή, στις 20 ημέρες, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να καλυφθεί οικονομικά η σεζόν», τόνισαν.

Μείωση τιμών δεν παρατηρείται ωστόσο στην εστίαση, τόσο στο Πήλιο και το Βόλο, όσο και στα νησιά. «Τα ξενοδοχεία πάντα τραβούν μπροστά, αλλά στις δύσκολες εποχές πρέπει να τραβήξουν και οι υπόλοιποι κλάδοι που σχετίζονται με τον τουρισμό», σημείωσαν ξενοδόχοι. Οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα, παρά τη βύθιση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το