Τοπικά

Καθαρίζονται τα ρέματα στη Μαγνησία από την Περιφερειακή Ενότητα

Με παρεμβάσεις, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στο πλαίσιο του έργου «Κατεπείγον καθαρισμός υδατορεμάτων», συνολικού προϋπολογισμού πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000,00€) και νέας εργολαβίας συνολικού προϋπολογισμού 200.000,00€, συνεχίζει τον καθαρισμό ρεμάτων σε ολόκληρη την Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία, προκειμένου να θωρακισθούν αντιπλημμυρικά οι περιοχές.

Οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, προϋπολογισμού 500.000,00€ ολοκληρώθηκαν, στο υδατόρεμα Αλιγαρόρεμα, στο υδατόρεμα Αϊδινίου, στο υδατόρεμα Ν. Αγχιάλου, στο υδατόρεμα Λαχανόρεμα, στο υδατόρεμα στα Καλά Νερά, στο υδατόρεμα στο Μαλάκι και στο υδατόρεμα στο Χόρτο, προκειμένου οι συγκεκριμένες περιοχές να θωρακισθούν αντιπλημμυρικά και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα σε περιπτώσεις εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.
Στην ίδια εργολαβία περιλαμβάνεται και ο καθαρισμός στο Πλατανόρεμα στην Κορώπη, οι εργασίες καθαρισμού του οποίου έχουν ξεκινήσει.
Με νέα εργολαβία, προϋπολογισμού 200.000,00€, προβλέπεται ο καθαρισμός ρεμάτων στο νησί της Σκοπέλου, με τις εργασίες καθαρισμού να έχουν ήδη ξεκινήσει στο Πρασόρεμα.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε: «Έχουμε ξεκινήσει έγκαιρα από τις αρχές καλοκαιριού, τις εργασίες καθαρισμού ρεμάτων σε περιοχές του Νομού μας, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας, με σκοπό την προστασία ανθρώπων και περιουσιών, από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε συνεργασία με τους Δημάρχους οι εργασίες θα συνεχιστούν σε περιοχές που κρίνονται απαραίτητες. Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα μετακύλησης πόρων από το Κράτος, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο μεγάλο εύρος των χειμάρρων που έχουμε στην αρμοδιότητά μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το