Τοπικά

Κατέβασαν “ρολά” οι καταστηματάρχες στα Παλιά – Ζητούν να μη μετατραπεί η περιοχή σε «διασκεδαστήριο»

Ρολά κατέβασαν σήμερα οι καταστηματάρχες στα Παλαιά του Βόλου, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη, όπως αναφέρουν, «μεταμόρφωση της περιοχής σε «Φαληράκι» της Ρόδου, καθώς οι αλλαγές που προωθεί η Δημοτική Αρχή με τη δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η περιοχή να γεμίσει μπαρ».
Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει έως τη 1 το μεσημέρι.

Εκ μέρους των επιχειρηματιών ο κ. Δημήτρης Κανελλής ανέφερε ότι υπάρχει ανησυχία μετά από δημοσιεύματα και ήδη ψηφισμένες αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο. «Η μετατροπή κάποιων δρόμων σε ήπιας κυκλοφορίας ή σε πεζόδρομους θα οδηγήσει στο κλείσιμο των υπαρχουσών επιχειρήσεων και καταστημάτων ενώ θα αλλάξει και τη δραστηριότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην περιοχή. Σημείωσε ότι αυτή η δραστηριότητα είναι κυρίως εμποροαγροτική. «Η δραστηριότητα αυτή υπάρχει τα τελευταία 100 χρόνια και έχει δώσει ζωή στην περιοχή. Αυτό που ζητάμε από τον δήμο είναι να στηριχθεί αυτή η δραστηριότητα και ειδικά την περίοδο που διανύουμε χρειάζονται επιπλέον μέτρα στήριξης» σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η πεζοδρόμηση και η μετατροπή των οδών σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας θα οδηγήσει στο να κλείσουν οι καταστηματάρχες τις επιχειρήσεις τους καθώς δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν αν τοποθετηθούν κάγκελα στα πεζοδρόμια. «Με τις δικές μας ανησυχίες τάσσονται και οι υπάρχουσες επιχειρήσεις εστίασης και οι κάτοικοι. Τονίζουμε ότι δεν είμαστε αρνητικοί στο να υπάρχουν βελτιώσεις στην περιοχή, προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν οι πεζοί, αλλά να μην γίνει μια αλλαγή χρήσης. Πολλοί από τους πελάτες μας είναι από το Πήλιο και από αγροτικές περιοχές και πρέπει να έρθουν εδώ με τα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα για να εξυπηρετηθούν. Αν ο δήμος μας κόψει την στάθμευση τότε μας εξοντώνει. Δεν υπάρχει μέση λύση. Πρέπει να παραμείνει ο χαρακτήρας της περιοχής».

Ο κ. Κανελλής σημείωσε επίσης ότι είναι αποφασισμένο να αλλάξει η Μητροπολίτου Γρηγορίου και να γίνει ήπιας κυκλοφορίας, ωστόσο στον δρόμο δραστηριοποιούνται πέντε επιχειρήσεις και θα έχουν άμεσο οικονομικό αντίκτυπο. «Θα οδηγηθούν στο κλείσιμο. Αν στην περιοχή των Παλαιών τοποθετηθούν κάγκελα, μεγάλα οχήματα δεν θα έχουν έξοδο».
Τέλος, ανέφερε ότι οι καταστηματάρχες έχουν καλέσει στην περιοχή τη δημοτική αρχή, να περπατήσουν μαζί στα Παλαιά, να εξηγήσει ποια είναι τα σχέδιά της και να της μεταφέρουν οι καταστηματάρχες ποια λειτουργικότητα θέλουν για την περιοχή.

«Δεν το έχουν κάνει προς το παρόν αλλά εμείς θα συνεχίσουμε και θα πάμε να τους επισκεφτούμε για να μας διαβεβαιώσουν ότι αυτές οι αλλαγές δεν είναι στα σχέδιά τους».

Η απάντηση του Δήμου Βόλου από τον  Θ. Θεοδώρου:

“Το ανέκδοτο με τον λαγό στο δάσος θυμίζει η “λαϊκή” κινητοποίηση που επιχειρεί απεγνωσμένα να προκαλέσει ο γνωστός αγωνιστής Κανελλής κάτι που αποτελεί αναμφίβολα μια ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία αφού έχει ως αίτημα να ακυρωθούν έργα ανάπλασης μιας ολόκληρης συνοικίας, συνολικού ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ (!) γιατί προφανώς δεν τον βολεύουν…

Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, με εντολή του ίδιου του Δημάρχου, κ. Αχιλλέα Μπέου, συναντήθηκα δύο φορές με τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και τους παρουσίασα αναλυτικά τον σχεδιασμό και το πρόγραμμα των εργασιών που θα γίνουν, με τη συντριπτική πλειονότητά τους να αντιλαμβάνεται ότι ουδείς λόγος ανησυχίας υφίσταται για την λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να ασχολούμαστε άλλο με τα όνειρα που βλέπει ο κ. Κανελλής και το εμφανές προσωπικό του πρόβλημα με τον Δήμαρχο, για το οποίο άλλοι είναι αρμόδιοι να τον βοηθήσουν. Η πόλη προχωρά με ή χωρίς Κανελλήδες με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι τα προσωπικά και ιδιοτελή συμφέροντα ενός εκάστου, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ακόμη κι αυτά δεν θίγονται! Εμείς συνεχίζουμε να δημιουργούμε το μέλλον. Οι εποχές του τέλματος και της απραξίας, των σκοτινών περιόδων της πόλης, πέρασαν ανεπιστρεπτί”

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το