Τοπικά

«Καταστροφικές οι συνέπειες για τα αθλητικά σωματεία του Βόλου μετά την αποβολή της ΕΠΣΘ από την ΕΠΟ»

dromoi-synergasias

Στο Δημοτικό Συμβούλιο φέρνει το θέμα αποβολής της ΕΠΣΘ από τους κόλπους της ΕΠΟ και των δυσμενών συνεπειών που έχει η εξέλιξη αυτή για τα αθλητικά σωματεία και τους αθλητές του Βόλου, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Δρόμοι Συνεργασίας Ανατροπής και Αλληλεγγύης». Με επερώτηση που κατέθεσαν οι σύμβουλοι της παράταξης, προτείνουν την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα απευθύνεται στον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ και θα καταδικάζει την αντικαταστατική και αφελή συμπεριφορά της προηγούμενης ηγεσίας της ΕΠΣΘ. Παράλληλα θα εκφράζεται η επιθυμία του συνόλου των αθλητών και των πολιτών του Βόλου για την άρση της αναστολής της ιδιότητας της ΕΠΣΘ ως μέλους της ΕΠΟ.

Το πλήρες κείμενο της επερώτησης:

Είναι γνωστή η δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλά ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού Μαγνησίας με ιδιαίτερη έμφαση όμως σ’ αυτά που η έδρα τους βρίσκεται στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου.
Οι τελευταίες άστοχες και επικίνδυνες , όπως αποδείχθηκε, κινήσεις καθώς και οι παλληκαρισμοί της ηγεσίας της απελθούσας ηγετικής ομάδας της ΕΠΣΘ, με τη συμμετοχή σ’ αυτή «πρωτοκλασάτων» δημοτικών συμβούλων της παράταξης της πλειοψηφίας , οδήγησαν, όπως είναι γνωστό, στη προσωρινή αποβολή της ΕΠΣΘ από τους κόλπους της ΕΠΟ και στην αναστολή της ιδιότητάς της ως μέλος αυτής. Το αποτέλεσμα των αφελών ή ιδιοτελών αλλά σε κάθε περίπτωση αντικαταστατικών κινήσεων της απελθούσης ηγεσίας της ΕΠΣΘ όμως έχει σοβαρό αντίκτυπο και τραγικά αποτελέσματα στην αθλητική και ποδοσφαιρική καθημερινότητα των σωματείων και των αθλητών τους.
Ιστορικά σωματεία με ζωντανή ιστορία όπως είναι η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ο ΠΥΡΑΣΟΣ Νέας Αγχιάλου και ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ εξαναγκάστηκαν να εγγραφούν σε άλλη γειτονική ΕΠΣ για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.
Ποδοσφαιρικά σωματεία στα οποία αθλούνται χιλιάδες αθλητές εξαναγκάζονται να μην συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν πρωταθλήματα όπως και ο θεσμός του Κυπέλου.
Τιμωρούνται και εξαφανίζονται οι μικτές ομάδες μας ακριβώς γιατί η ΕΠΣΘ δεν έχει το δικαίωμα συμμετοχής σε αντίστοιχες διοργανώσεις. Μ’ αυτό τον τρόπο αφαιρείται το δικαίωμα των μικρών ή μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών της πόλης και του Νομού μας να γευτούν τη χαρά του συναγωνισμού και τη δυνατότητα της διάκρισης.
Διαιτητές , προπονητές και γυμναστές με δημιουργική παρουσία και διάθεση προσφοράς αποκλείονται από τους επισήμους καταλόγους της ΕΠΟ.
Μετά απ’ όλα αυτά προτείνουμε να εκδοθεί ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιό μας απευθυνόμενο προς το Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ που να καταδικάζει την αντικαταστατική και αφελή συμπεριφορά της προηγούμενης ηγεσίας της ΕΠΣΘ και να δηλώνει την επιθυμία του συνόλου των αθλητών και των πολιτών της πόλης μας για την άρση της αναστολής της ιδιότητας της ΕΠΣΘ ως μέλους της ΕΠΟ.
Το ψήφισμα αυτό ελπίζουμε και πιστεύουμε να επιδράσει καταλυτικά και σε θετική κατεύθυνση ώστε να αρθούν οι δυσμενείς και καταστροφικές για τα σωματεία και τους αθλητές της πόλης μας επιπτώσεις , εξαιτίας αφελών ή άλλων κινήτρων κινήσεων. Με τον τρόπο αυτό ελπίζουμε και πιστεύουμε να αποκατασταθεί η ισορροπία και η κανονικότητα στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας.
Το ίδιο ψήφισμα προτείνουμε να εισηγηθεί το Δημοτικό μας Συμβούλιο και στα Δημοτικά Συμβούλια των άλλων Δήμων του Νομού μας.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ λοιπόν η Δημοτική Αρχή
Θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να εκδοθεί το προτεινόμενο ψήφισμα για την υποστήριξη της αθλητικής ζωής στη πόλη μας;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το