Παραπολιτικά

Κατάντησαν το Ορφανοτροφείο τσίρκο

Εάν η υπόθεση δεν ήταν τραγική, αφού έχει να κάνει με πονεμένα παιδιά, τα οποία η Εισαγγελία προωθεί στο Ορφανοτροφείο, γιατί ζουν σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον, τα όσα συμβαίνουν στο ίδρυμα θα ήταν ανέκδοτο από τα λίγα. Οι άνθρωποι πρωταγωνιστούν σε επιθεώρηση αντάξια ενός Μάρκου Σεφερλή και απασχολούν την κοινωνία σε έναν αγώνα μέχρις εσχάτων με «λάφυρο» το ίδρυμα. Ο Μπέος, ο Μπατζιάκας, η Γεωργακλή και ο Κ. Θεοδώρου από τη μια, με τον Αγραφιώτη απέναντι.
Η έκθεση που ήρθε στα χέρια μας προ καιρού για το Ορφανοτροφείο, την οποία συνέταξε η Πρόνοια, περιγράφει πως τα μέλη της διοίκησης κοινώς «ξεκατινιάζονται», μέσα από το Facebook. Το τι συνέβαινε στο Ορφανοτροφείο, μια κρατική υπηρεσία το παρακολουθούσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιατί εκεί οι μετέχοντες στο… τσίρκο τα έλεγαν όλα και ξεκαθάριζαν τους λογαριασμούς τους.
Από περιέργεια παρακολουθήσαμε τους διαλόγους, με πρωταγωνιστές την πρόεδρο της Φιλοπτώχου Κλέα Γεωργακλή και τον Άγγελο Αγραφιώτη.
Τα λόγια είναι περιττά…
Χθες η πρώτη το «τερμάτισε» και πήγε στην Εισαγγελία, να καταγγείλει ότι ο δεύτερος την εκθέτει στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ στους διαλόγους μετέχει η ίδια. Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή!
Δεν θα συζητήσουμε για το επίπεδό τους, είναι εκτεθειμένοι και απολογούμενοι για όσα πράττουν.
Η Εισαγγελία ωστόσο είναι εκείνη που πρέπει να σκεφτεί ως αρμόδια αρχή, αν τα παιδιά που αποστέλλει στο ίδρυμα, βιώνουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.
Η ζωή τους, η καθημερινότητά τους, γίνεται βορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρακολουθούν ανθρώπους, χωρίς συνείδηση του ρόλου τους, πώς λειτουργούν…
Διότι έχουν και αυτά facebook…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το