Ελλάδα

Κατάληψη των γραφείων του ΙΚΑ από μέλη της ΛΑΕ

ÁÈÇÍÁ - ÓÕÌÂÏËÉÊÇ ÊÁÔÁËÇØÇ ÔÙÍ ÊÅÍÔÑÉÊÙÍ ÃÑÁÖÅÉÙÍ ÔÏÕ ÉÊÁ ÁÐÏ ÔÇÍ ËÁ.Å. (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÓÔÅÖÁÍÏÕ)

Κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό- φορολογικό νομοσχέδιο, με κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του ΙΚΑ στην Ομόνοια, πραγματοποίησαν μέλη της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παν Λαφαζάνη και σύνθημα «όποιος κόβει συντάξεις, κόβει ανθρώπινες ζωές».

Η κινητοποίηση της ΛΑΕ έγινε ως έμπρακτη μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στην επικείμενη από την κυβέρνηση, κατάθεση στη Βουλή του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει νέες «σφαγιαστικές», όπως τις χαρακτηρίζουν, μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα εφάπαξ, τα μερίσματα και στο ΕΚΑΣ, καθώς και νέα μέτρα φορολογικής «λεηλασίας των
λαϊκών στρωμάτων».

Εν συνεχεία, τα μέλη της ΛΑ.Ε. ενώθηκαν στην Ομόνοια με τους διαδηλωτές πενταετούς υποχρέωσης και συμβασιούχους πυροσβέστες, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποίηση, ζητώντας τη διασφάλιση στην εργασία τους και υλοποίηση των σχετικών κυβερνητικών δεσμεύσεων και στους οποίους εξέφρασαν τη στήριξη και αλληλεγγύη τους. Κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου στο στέκι της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων και Συνταξιούχων, υπέγραψαν το κείμενο που αυτή διακινεί σε όλη την Ελλάδα, με αίτημα τη μη κατάθεση και τη μη ψήφιση του νέου πακέτου των «αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων».

Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγ. Λαφαζάνης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό έκτρωμα δεν πρέπει να κατατεθεί καν, και πολύ περισσότερο να ψηφισθεί. Όσοι τα ψηφίσουν θα φύγουν και θα φύγουν νύκτα. Αυτές τις ώρες χρειάζεται να εξαπλωθεί ένα μεγάλο κύμα, ένα πραγματικό τσουνάμι, λαϊκών αντιδράσεων και αγώνων, που θα σαρώσουν τα κυβερνητικά μέτρα και τα μνημόνια, για μια νέα δημοκρατική αντιμνημονιακή πορεία της χώρας».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το