Τοπικά

Κατάληψη από μαθητές των 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Κατάληψη χθες για τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τη μη έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων. Χθες ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας είχε συνάντηση με τη διεύθυνση του σχολείου σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Οι μαθητές διεκδικούν να μην κλείσει κανένα τμήμα στα ΕΠΑΛ, ο κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει και να την ολοκληρώνει χωρίς εμπόδια, να δοθούν όλα τα βιβλία των ειδικοτήτων, και το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα ΕΠΑΛ.
Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Δήμητρα Πεχλιβάνου ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο παιδιά να μην μπορούν να φοιτήσουν στις ειδικότητες που επιθυμούν και αυτές να καταργούνται στη μέση της φοίτησης. «Προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε όσο πιο πολλούς φορείς μπορούμε να για μην μείνουν στον αέρα τα παιδιά και να νιώθουν αυτή την τρομερή ανασφάλεια. Είμαστε στο πλευρό τους και τα στηρίζουμε και μαζί μας είναι και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων», επισήμανε.
Σημειώνεται ότι ήδη η ΕΛΜΕ Μαγνησίας έθεσε το θέμα της κατάργησης των πέντε ολιγομελών τμημάτων σε τρία ΕΠΑΛ, στο κυβερνητικό κλιμάκιο που βρέθηκε στον Βόλο ενόψει της διοργάνωσης του αναπτυξιακού συνεδρίου της Θεσσαλίας. Σχετικό υπόμνημα έχει αποσταλεί στο υπουργείο Παιδείας, ενώ και οι βουλευτές του Νομού έχουν καταθέσει επερωτήσεις και έχουν κάνει παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση επανεξέτασης της απόφασης κατάργησης των πέντε τμημάτων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το