Τοπικά

Καταγγέλλουν τον πρόεδρο των εργαζομένων στο “Αχιλλοπούλειο” ότι παραχώρησε στο ΠΑΜΕ τον συντονισμό της σημερινής κινητοποίησης

Με ελάχιστη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων, στο πλαίσιο πανελλαδικών δράσεων που αποφάσισε  η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα στο “Αχιλλοπούλειο”, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων “γύρισε την πλάτη” στον Σύλλογο και δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση με κύρια αιτήματα:

– Δώρο Χριστουγέννων για όλους.
– Μαζικές προλήψεις μόνιμου προσωπικού.
– Μονιμοποίηση των συμβασιούχων με τη μετατροπή των συβάσεων σε αορίστου χρόνου.
– Μονιμοποίηση επικουρικών και ΟΑΕΔ.

Για “παρωδία” έκανα λόγο τα μέλη της μειοψηφίας στον Σύλλογο Εργαζομένων Λεωνίδας Αναστασίου, Φούλη
Τσιώμου και Λεμονιά Πατρώνη, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο κ. Μηνδρινό ότι από οικοδεσπότης κατέστη φιλοξενούμενος, παραχωρώντας τον συντονισμό της κινητοποίησης στους εκπροσώπους των σωματείων και του ΠΑΜΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σε παρωδία δυστυχώς εξελίχθηκε η υποτιθέμενη οργάνωση από το σωματείο εργαζομένων συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο.
Σκοπός ήταν να αναδείξουμε τα προβλήματα στο Ε.Σ.Υ. ,να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ασθενείς και νεκρούς συναδέλφους μας από το covid-19 και να δηλώσουμε την συμπαράσταση μας στο απεργό πείνας συνάδελφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Λάμπρο Τσάπαλη.
Χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης, με τα σωματεία και το ΠΑΜΕ, που συμμετείχαν στην συγκέντρωση για να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας και αφού πραγματικά τους ευχαριστήσουμε γι αυτό, θεωρούμε απαράδεκτη την στάση του προέδρου του Συλλόγου.
Από οικοδεσπότης κατέστη φιλοξενούμενος ,παραχωρώντας τον συντονισμό της κινητοποίησης στους εκπροσώπους των σωματείων και του ΠΑΜΕ.
Επίσης αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους παρευρισκόμενους συναδέλφους η τρανταχτή απουσία ,πλην του προέδρου, όλων των υπολοίπων μελών του προεδρείου.
Αυτή η εικόνα του σωματείου απαξιώνει το κύρος του και απογοητεύει τα μέλη του.
Καλούμε το προεδρείο να αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης που έχει αναλάβει, ειδικά αυτή την περίοδο, που ο αγώνας κορυφώνεται για την δικαίωση χρόνιων και δίκαιων αιτημάτων μας και να μην συμπεριφέρεται με τόση επιπολαιότητα και ανευθυνότητα.
Η μαζικότητα και η ενότητα στους αγώνες των εργαζομένων, επιβάλει για το καλό του συλλόγου, την αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς. Επιτέλους να λειτουργήσουν με συνεργατικό και δημοκρατικό τρόπο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το