Τοπικά

Καταγγέλλουν ως μονομερή και απαράδεκτη την πρόταση της «ΒΙΣ» για εκ περιτροπής εργασία

Η Πανθεσσαλική – Παμμηχανική Ένωση Διπλωματούχων Πρακτικών Μηχανικών-Συντηρητών και Θερμαστών Ξηράς καταγγέλλει ως μονομερή και απαράδεκτη την πρόταση της εταιρίας «ΒΙΣ» προς τους εργαζομένους για εκ περιτροπής εργασία. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση:

Η Διοίκηση της Ένωσης, σχετικώς με την απόφαση της Εταιρίας «ΒΙΣ» να επιβάλει την εφαρμογή Συστήματος εκ περιτροπής εργασίας, από 22/02/2019 έως 12/04/2019, με απασχόληση μια ημέρα λιγότερη την εβδομάδα (Παρασκευή), επικαλούμενη τους δικούς της λόγους, ανακοινώνει τα εξης:
Το Σωματείο μας θεωρεί την προτεινόμενη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στο εργοστάσιο απόφαση μονομερή και απαράδεκτη, καθόσον μάλιστα επιβάλλεται με την εκβιαστική απειλή περί απολύσεων!
Επιπλέον κι’ επί της ουσίας, το Σωματείο θεωρεί πως η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, το οποίο και δημιουργήθηκε από την επιλογή της ίδιας της Εταιρίας, να αναζητήσει την πρώτη ύλη από την αγορά του Εξωτερικού, λύση η οποία και αποδείχθηκε, εν τέλει, επιζήμια!
Ως εκ τούτου, το Σωματείο μας δεν αποδέχεται να υποστούν οι εργαζόμενοι (οι μόνοι που δεν φταίνε σε τίποτε για τις επιλογές αυτές της Εταιρίας) το κόστος, κάτω, μάλιστα, από το εκβιαστικό δίλημμα της απώλειας θέσεων εργασίας!
Το Σωματείο μας στηρίζει τις θέσεις του Συλλόγου Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού «ΒΙΣ Βόλου», στο οποίο και ανήκουν και μέλη του δικού μας Κλαδικού Σωματείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το