ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο Βόλο η Φώφη Γεννηματά

Τοπικά

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη Ρωσία

Κόσμος

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Στον Βόλο σήμερα ο Φώτης Κουβέλης

Τοπικά

Έφυγε από τη ζωή 62χρονος Βολιώτης

Τοπικά

Τοπικά

Καταγγελία- σοκ στις Σποράδες: Μητέρα ύποπτη μαστροπείας με θύμα την κόρη της…

Σοκ στην τοπική κοινωνία προκάλεσε η πληροφορία, πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου παράγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με διερευνώμενο αδίκημα τη μαστροπεία και θύμα μια κοπέλα, την οποία φέρεται να «έχει βγάλει στο κλαρί» η ίδια της η μητέρα…
Η Εισαγγελία έφθασε στην απόφαση να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχθηκε Αστυνομική Αρχή σε νησί των Βορείων Σποράδων, ότι μια μητέρα εκδίδει για οικονομικά οφέλη την ίδια της την κόρη, περίπου 18 χρόνων.

Την ανώνυμη καταγγελία φέρεται να έκανε στην αστυνομική Αρχή στα μέσα του Δεκεμβρίου άνδρας, που φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ενώ σύμφωνα με την ίδια έγκυρη πηγή, υπάρχει και σχετική μαρτυρική κατάθεση προσώπου για ό,τι έχει αντιληφθεί σχετικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες αξιόπιστες πηγές, η ύποπτη είναι Ελληνίδα, ενώ στην οικογένεια φέρεται να υπάρχει και πατέρας, ο οποίος ωστόσο δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Η προκαταρκτική ανατέθηκε στην αστυνομική Αρχή του νησιού, ενώ το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε τους τελευταίους μήνες του 2018.

Kατά τη διάταξη του αρ. 349 παρ.3 εδ. Α’ του Ποινικού Κώδικα, «όποιος κατ’ επάγγελμα ή από κερδοσκοπία, προάγει στην πορνεία γυναίκες, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δέκα οκτώ μηνών και με χρηματική ποινή». Προαγωγεία στην πορνεία νοείται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο (με παροτρύνσεις, πιέσεις, συστάσεις κ.λπ.) και με οποιαδήποτε μέσα (με παροχή καταλύματος, ανεύρεση ερωτικών συντρόφων, άσκηση ψυχολογικής βίας κ.λπ.), παρακίνηση της γυναίκας, που δεν είναι ακόμη πόρνη, να τραπεί στην πορνεία ή και η ενίσχυση της τυχόν ειλημμένης και μη πραγματοποιηθείσας ακόμη αποφάσεως αυτής να πράξει τούτο. Δράστης μπορεί να είναι είτε άνδρας είτε γυναίκα, θύμα όμως μόνο γυναίκα, αδιακρίτως ηλικίας, ενήλικη δηλαδή ή και ανήλικη».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το