Κατηγορίες: Τοπικά

Καταφύγιο για 600 Βολιώτες ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Πολιτών

Συνολικά 600 άποροι συμπολίτες κατέφυγαν την περίοδο 2013-2014 στον Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Πολιτών της Μητρόπολης Δημητριάδος, ενώ 300 περίπου άτομα εξυπηρετούνται ετησίως από το Κοινωνικό Φαρμακείο. Τα ενδιαφέροντα αυτά στοιχεία ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγιασμού για τη νέα περίοδο, που τελέστηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία εκπροσώπων των συνεργαζομένων φορέων.
Στον Χαιρετισμό του ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς για την ολόθυμη προσφορά τους και σημείωσε ειδικότερα ότι «ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Πολιτών είναι δομή που αποτελεί μοντέλο για ανάπτυξη αντίστοιχων πρωτοβουλιών σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι, με το συγκεκριμένο δίκτυο ασφαλείας, να ανταποκριθούμε σε κάθε νέα ανάγκη που μπορεί να προκύψει».
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Τάσος Μπατζιάκας επισήμανε ότι «ο Δήμος Βόλου θα συμβάλει στην προσπάθεια της Τοπικής Εκκλησίας με την παραχώρηση και άλλων ποσοτήτων φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο».
Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου κ. Κων/νος Ματσιώλης, από τη μεριά του τόνισε ότι «στο Κοινωνικό φαρμακείο εξυπηρετούνται περίπου 300 άποροι συμπολίτες ετησίως, ενώ, το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότεροι το προσεγγίζουν. Έχει γίνει αντιληπτό από την κοινωνία μας πως υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των απόρων στο πολύ σημαντικό αγαθό, που λέγεται φάρμακο».
«Δεσμεύτηκα στον Σεβασμιώτατο ότι η συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου με την Μητρόπολη θα είναι ακόμα καλύτερη… Ο άπορος θα καθοδηγείται ώστε να έχει νομική προστασία και σε δικαστικό επίπεδο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λαρίσης κ. Ιωάννης Κόνσουλας επισήμανε ότι στο πλαίσιο λειτουργίας του Σταθμού «οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουμε να βάζουμε τον εθελοντισμό στην πρώτη γραμμή και ν’ απαντούμε στην απογοήτευση της κοινωνίας με την εθελοντική προσφορά των συμβουλών μας σε εκείνους που έχουν την ανάγκη των γνώσεών μας…».
Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών κ. Άρης Παπανδρέου επισήμανε ότι οι συμπολίτες ζητούν συμβουλές κυρίως για ζητήματα συνταξιοδοτικά και υποβολής του Ε9.

Ωράριο λειτουργίας του Σταθμού:
Κάθε Τρίτη, από τις 6 – 8 μ.μ., παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λαρίσης, του Συλλόγου Φοροτεχνικών και Οικονομολόγων Λογιστών Βόλου.
Ωράριο Λειτουργίας Κοινωνικού Φαρμακείου:
Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 6 – 8 μ.μ.
Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 11 π.μ. – 1 μ.μ.
Οι συναντήσεις με ειδικούς ψυχολόγους για ψυχολογική υποστήριξη πραγματοποιούνται με ραντεβού στο τηλ. 24210 28833.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Ψαλτική Παράδοση της Μαγνησίας

  Του Κων/νου Χαριλ. Καραγκούνη, καθηγητού της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών Η Μαγνησία καυχάται για…

17 Μαρτίου 2024

Σύσκεψη με το Υπουργείο Ναυτιλίας το μεσημέρι της Τετάρτης – Ακτοπλοϊκή σύνδεση Β. Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη

Το θέμα της επαναδρομολόγησης ταχύπλοου πλοίου που θα συνδέει τις Βόρειες Σποράδες με τη Θεσσαλονίκη…

17 Μαρτίου 2024

Πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Βόλο και Μαγνησία

Ένα πληθωρικό απόγευμα από δράσεις, που θα προσφέρουν ψυχαγωγία, δημιουργία και κέφι, πρόκειται να εξελιχθεί…

17 Μαρτίου 2024

18χρονος αποπειράθηκε να βιάσει 8χρονη στις τουαλέτες του ΚΥΤ

Τον τρόμο έζησε ένα 8χρονο κοριτσάκι από τη Συρία, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της…

17 Μαρτίου 2024

Αράχωβα: Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση Όλιβερ, λένε οι δικηγόροι των φιλοζωικών

Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση του Όλιβερ στην Αράχωβα. Την πληροφορία…

17 Μαρτίου 2024

Παρουσιάζεται στον Βόλο το βιβλίο του Ηλία Παπαμόσχου «Ανάληψη»

  Ο Σύλλογος Μακεδόνων Ν. Μαγνησίας, το βιβλιοπωλείο Πλαστελίνη και οι Εκδ. Πατάκη προσκαλούν την…

17 Μαρτίου 2024