Τοπικά

Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης επιχείρησης στην ΒΙ.ΠΕ. Βόλου για υποβάθμιση περιβάλλοντος

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ιδιοκτήτη επιχείρησης στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, καθώς τον έκρινε ένοχο για υποβάθμιση περιβάλλοντος. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε, διότι τον Δεκέμβριο του 2016 και σε έλεγχο που είχε διενεργήσει τότε στην επιχείρηση κλιμάκιο ελεγκτών περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, είχε βρεθεί να καίγονται σε τρεις κλιβάνους της μονάδας του καλώδια, προκειμένου να εξαχθεί ο χαλκός απ’ αυτά.
Η πλευρά του επιχειρηματία, που εκπροσωπήθηκε στη χθεσινή διαδικασία από συνήγορο υπεράσπισης, υποστήριξε ότι τα καλώδια τα έκαιγαν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να ζεσταθούν, γιατί κρύωναν.
Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο επιχειρηματίας για υποβάθμιση περιβάλλοντος εξ αμελείας.
Επίσης το Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, σε έναν Έλληνα επιχειρηματία, τον οποίο έκρινε ένοχο για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 307.000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας εκπροσωπήθηκε δια συνηγόρου, που υποστήριξε πως έχουν δοθεί κάποια χρήματα έναντι της οφειλής.
Ακόμη το Τριμελές επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, σε έναν επιχειρηματία, που τον έκρινε ένοχο επίσης για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 278.000 ευρώ. Και ο εν λόγω επιχειρηματίας εκπροσωπήθηκε δια συνηγόρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το