Κατηγορίες: Τοπικά

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2015

Στα 15,8εκ. ευρώ ανέρχεται το ύψος του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Βόλου για το 2015, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Εισηγούμενος το θέμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θ. Σταυρίδης έκανε λόγο για έναν απολύτως δεσμευτικό σχεδιασμό, ενώ ο δήμαρχος Αχ. Μπέος τόνισε ότι η δημοτική αρχή ακολούθησε την «πεπατημένη» κάνοντας δεκτές τις προτάσεις της απελθούσας δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών. «Δεν μας βρίσκει σύμφωνους αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι το πρόγραμμα συντάχθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας εξέφρασε την αντίθεση της παράταξής του, εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα τεχνικό πρόγραμμα που συντάχθηκε σύμφωνα με τις επιταγές του Καλλικράτη και γι΄αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων 41 νέα έργα, ύψους 5.594.000ευρώ, με προϋπολογισμό δαπανών για το 2015 3.745.400 ευρώ, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων διαμόρφωση πλατειών, κατασκευή δικτύων μονοπατιών, γενικές συντηρήσεις εγκαταστάσεων, εργασίες συντήρησης σχολείων, συντηρήσεις δρόμων και δημοτικού φωτισμού, την κατεδάφιση κτιρίου πρώην Υγειονομικού κ.α. Ο κ. Γαργάλας υποστήριξε ότι οι δαπάνες που προβλέπονται για πάρκα, πλατείες και σχολεία είναι χαμηλές.
Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες συντάχθηκε το τεχνικό πρόγραμμα για το 2015 αναφέρθηκε ο επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Πάνος Σκοτινιώτης, υπογραμμίζοντας ότι σωστά εντάσσονται αποκλειστικά και μόνο τα έργα που έχουν εξασφαλισμένη πίστωση. «Το πρόβλημα δεν είναι ο Καλλικράτης, αλλά η ελλιπής χρηματοδότηση. Το 2015 είναι χρονιά σταυροδρόμι γιατί συμπίπτει με τη νέα χρηματοδοτική περίοδο και πρέπει να προετοιμαστούμε για το νέο ΕΣΠΑ» σημείωσε και δήλωσε ότι ο δήμος θα αντιμετωπίσει σύντομα λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης της ΣΑΤΑ, την κατάρρευση των υποδομών καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια για συντηρήσεις.
Ο Μ. Μιτζικός υποστήριξε πως τα κονδύλια της ΣΑΤΑ θα πρέπει να αξιοποιούνται για αναπτυξιακά έργα και τάχθηκε υπέρ των συμπράξεων του δήμου με τον ιδιωτικό τομέα. Κατά του προγράμματος τάχθηκε, τέλος, ο κ. Νάνος, επισημαίνοντας την έλλειψη αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Με Μιράντα εναντίον του Ηρακλή στη Χαλάστρα η Νίκη

Σήμερα για την 21η αγωνιστική του Βορείου ομίλου κοντράρει τον Ηρακλή και θέλει να επανέλθει…

11 Φεβρουαρίου 2024

Τα χαρακτηριστικά των ποιοτικών κατασκευών

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, πολιτικού μηχανικού-κατασκευαστή PKK Constructions Στη σημερινή εποχή, όπου νέες προκλήσεις έχουν προκύψει,…

11 Φεβρουαρίου 2024

Το προφίλ του νέου αποκτήματος της Νίκης, Ταμάζ Μακατσάρια

Έστω και την ύστατη ώρα η Νίκη βρήκε λύση για να τονώσει την επίθεσή της.…

11 Φεβρουαρίου 2024

Βελτίωση προγνώσεων για 5 μέρες κατά 15% και για 14 μέρες 20%

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Τις τελευταίες μέρες γινόταν συνεχώς λόγος για προβλέψεις επιδείνωσης του καιρού…

11 Φεβρουαρίου 2024

Ο καθηγητής Δ. Γούσιος στη “Θ” για κινδύνους ερήμωσης – Πώς οι πλημμύρες επιδείνωσαν την κατάσταση

Τα σημάδια της ερήμωσης των χωριών από τις ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας εμφανίστηκαν πριν 30…

11 Φεβρουαρίου 2024

Υποψήφιοι

Τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί που έχουν υπηρετήσει στον Βόλο, έχουν διαχειριστεί σοβαρές υποθέσεις κι έχουν αφήσει…

11 Φεβρουαρίου 2024