Η Απτυχίωτη

«Καρυδότσουφλο» η Αργώ

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη φορά που είδαμε το αντίγραφο του μυθικού σκάφους της Αργούς να στολίζεται ως παραδοσιακή ψαρόβαρκα και να εκτίθεται για τις ανάγκες των Χριστουγέννων στο Βόλο. Μετά, τη «μαζεύουν» και τη «βολεύουν», όπως τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, για να περιμένει την επόμενη «τιμητική» της.

Έτσι, η Αργώ, σιγά σιγά, μετατράπηκε σε σύμβολο των Χριστουγέννων, ο μύθος ξέφτισε και, αν ρωτήσεις πλέον τα βολιωτάκια πιτσιρίκια, θα σου πουν ότι το καραβάκι πάει πολύ ωραία με την πλαστικούρα του «I love Volos» και τον Βρεττό. Είναι ο βολιώτικος τρόπος για τη διάπλαση των παίδων, σε μια πόλη που είχε τη δική της ιστορία, αλλά οι φωταγωγημένες αμερικανιές τη σκέπασαν.

Κάποιοι, την πρώτη φορά, διαμαρτυρήθηκαν ότι το σκαρί δεν επιδέχεται φθορές από καρφιά για τη στήριξη του φωτισμού. Στη συνέχεια, σιώπησαν κι αυτοί. Φέτος, κυκλοφόρησε video που δείχνει τη φθορά του σκαριού, όταν τα φώτα σβήνουν. Τι σημασία έχει; Αρκεί που τη στολίζουν σα «μις Ελλάς»…

Και φυσικά, αφού η Αργώ βρήκε ρόλο, έπαψαν οι Βολιώτες να έχουν απαίτηση για την αξιοποίησή της. Έτσι, γιατί μπορεί η Αμερική να γνωρίζει τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας και να έχει επενδύσει και εισπράξει εκατομμύρια από τις χολυγουντιανές παραγωγές, αλλά εμείς, στον Βόλο, είμαστε πιο μάγκες και τον καταπνίξαμε. Και την Αργώ θα κάνουμε καραβάκι, και τον Κένταυρο θα τον πετάξουμε στη χωματερή, και δικά μας είναι, κι ό,τι θέλουμε τα κάνουμε. Και θα στήσουμε παντού «I love Volos» για αντίποινα στους Αμερικάνους!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το