Τοπικά

Καρέκλες με ερπύστριες δώρισε στο ΕΚΑΒ η Κτηνοτροφική Μαγνησίας Α.Ε.

Πέντε καρέκλες με ερπύστριες, αξίας 10.000 ευρώ δώρισε στο ΕΚΑΒ η Κτηνοτροφική Μαγνησίας Α.Ε προκειμένου να βοηθήσει τα πληρώματα των ασθενοφόρων στη μεταφορά ασθενών από σκάλες, ιδιαίτερα σε κτίρια που δεν διαθέτουν ασανσέρ. Οι πέντε ειδικές καρέκλες θα εξοπλίσουν ισάριθμα ασθενοφόρα στον Βόλο. Πρόκειται για τα τέσσερα ασθενοφόρα δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και το ένα ασθενοφόρο δωρεά της ΕΒΟΛ.
Η υφυπουργός Παιδείας Zέττα Μακρή ανέφερε ότι ήταν πολύ σημαντική η ανταπόκριση στο αίτημα του ΕΚΑΒ που μετέφερε η ίδια. “Η Κτηνοτροφική Α.Ε που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στην περιοχή μας, στη μνήμη του συνεταίρου Γιώργου Αλέγρου έκανε αυτή τη σημαντική δωρεά. Πρόκειται για καρέκλες που με μηχανικό τρόπο επιτρέπουν τη μεταφορά ασθενών με ασφαλή και σύγχρονο τρόπο. Εγώ μετέφερα το αίτημα και η ανταπόκριση ήταν όχι απλώς άμεση” δήλωσε.

 

Ο Κώστας Σταμνάς, διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, ευχαρίστησε την υφυπουργό Παιδείας για την προσφορά της να βοηθήσει και την εταιρεία που έκανε τη δωρεά. Ανέφερε ότι πρόκειται για ειδικές καρέκλες που θα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ασθενών σε σκάλες (ανάβαση και κατάβαση). “Θα διευκολύνει τα πληρώματα των ασθενοφόρων, δεν θα υπάρχουν μικροτραυματισμοί και η μεταφορά των ασθενών θα γίνεται με ευκολότερο τρόπο.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Δαρειώτης τόνισε ότι οι καρέκλες θα βοηθήσουν τους διασώστες για τα περιστατικά που βρίσκονται σε κτίρια χωρίς ασανσέρ. “Είναι πολύ μεγάλη η καταπόνηση στην σπονδυλική μας στήλη. Η κινητοποίηση της κ. Μακρή ήταν άμεση και βρήκε γρήγορα τον χορηγό”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το