Πολιτισμός

«Κάψε το Σενάριο Reloaded» σήμερα στην Εξωραϊστική – Συνέντευξη στη «Θ» του ηθοποιού Λάμπρου Φισφή

Αυτοσχεδιασμός, διαδραστικότητα, έξυπνο χιούμορ και άμεση επαφή με το κοινό αποτελούν τα στοιχεία που συνθέτουν το «Κάψε το Σενάριο Reloaded» που έρχεται σήμερα στην Εξωραϊστική. O Λάμπρος Φισφής, o Δημήτρης Μακαλιάς και  o Ζήσης Ρούμπος επιστρέφουν για δύο μοναδικές παραστάσεις με ακριβά κουστούμια, πλούσια σκηνικά και φυσικά… πρωτότυπο σενάριο. Για όλα όσα περιμένουμε απόψε αλλά και για όλα όσα δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε, μίλησε στη «Θ» ο Λάμπρος Φισφής.

Με πάνω από 800 παραστάσεις στο ενεργητικό σας, το κοινό έχει να περιμένει καινούργια πράγματα από το «Κάψε το Σενάριο;»

Κάθε παράσταση είναι διαφορετική καθώς είναι αυτοσχεδιαστική. Αυτό είναι το ωραίο με τον αυτοσχεδιασμό. Κάθε φορά, η κάθε παράσταση παίζεται για μία φορά και δεν θα ξαναπαιχτεί ποτέ ξανά. Βασίζουμε την παράσταση σε ιδέες και προτάσεις του κοινού. Γι’ αυτό η κάθε μας παράσταση είναι διαφορετική, δεν υπάρχουν ίδιοι διάλογοι. Συνεχώς τα πάντα αλλάζουν. Για αυτό υπάρχει κόσμος που έρχεται ξανά και ξανά.

Υπάρχει κάποιος βασικός «κορμός» στην οποία στηρίζεται την παράσταση;
Υπάρχουν αυτόνομα σκετς αλλά δεν υπάρχει κάτι σταθερό. Τα πάντα συμπληρώνονται επί σκηνής. Όλα είναι ένας λευκός καμβάς. Δημιουργείς με αυτά που θα σου πει το κοινό.

Πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή του κοινού;
Στο συγκεκριμένο είδος παράστασης, που είναι ο κωμικός αυτοσχεδιασμός είναι το Α και το Ω. Μία παράσταση αυτού του είδους χωρίς κοινό δεν γίνεται. Φανταστείτε ότι ζητάμε κάτι…το κοινό φωνάζει και δίνει τις δικές του ιδέες.  Όλες οι ιδέες είναι καλές και αυτό είναι το ωραίο του αυτοσχεδιασμού.  Μπορείς να πάρεις μία ιδέα και από εκεί να «χτίσεις».

Αποτελεί έμπνευσή σας η επικαιρότητα;
Όχι ιδιαίτερα. Την πολιτική εδώ και πολλά χρόνια δεν την αγγίζουμε, δεν μας ενδιαφέρει και δεν ενδιαφέρει και το κοινό μας. Αν πει όμως κάτι το κοινό που αγγίζει την καθημερινότητα, αυτή την ιδέα θα την πάρουμε. Όχι όμως την πολιτική ή την κουτσομπολίστικη επικαιρότητα.

Η παράστασή σας απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες;
Μας έχει τύχει να έχουμε στο κοινό ηλικίες κάτω των 15 και σπανίως άνω των 65. Το βασικό δημογραφικό του κοινού βρίσκεται στις ηλικίες 15-40. Υπάρχουν γονείς που έρχονται μαζί με τα παιδιά τους, έχει τύχει να απευθυνόμαστε σε μεγαλύτερους ανθρώπους ή σε πολύ μικρά παιδιά. Η κάθε ηλικία περνάει τα μηνύματα μέσα από το δικό της φίλτρο και καταλαβαίνει μέσα από το δικό της πρίσμα τα πράγματα.

Υπάρχει κάτι νέο που βρίσκεται στα σχέδιά σας;
Ετοιμάζαμε διάφορα αλλά έχουν έρθει τα πάνω- κάτω. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.  Υπάρχουν σχέδια αλλά το δικό μας επάγγελμα είναι στον αέρα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το