Τοπικά

Κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών για το νερό στα δικαστήρια αύριο Τετάρτη

Κάλεσμα για συγκέντρωση στα δικαστήρια του Βόλου, αύριο Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 9:00πμ απευθύνει η Κίνηση Πολιτών Βόλου για το νερό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:
Στις 9 Φλεβάρη συνεχίζεται η δίκη στα δικαστήρια Βόλου δύο συμπολιτών μας (διακόπηκε στις 29/10/2021 για να διατυπωθούν από τη δημοτική αρχή συγκεκριμένες κατηγορίες!) κατηγορούμενων από το καθεστώς του Δήμου για ανάρτηση πανό στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου που έγραφαν:
« ΟΧΙ στη ρύπανση του Παγασητικού»
« ΟΧΙ στο ξεπούλημα του Βιολογικού»
Είχε προηγηθεί η επί μακρόν ρύπανση της θάλασσάς μας με βοθρολύματα (πράγμα που συμβαίνει εξάλλου μέχρι και σήμερα) και η συνεχής προσπάθεια του Δήμου να αποκρύψει το θέμα. Επίσης είχαν προηγηθεί δηλώσεις του, τότε Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, Γαλάτη ότι ο Βιολογικός έπρεπε να εκχωρηθεί σε ιδιώτη.
Μετά από μάταιες προσπάθειες για ενημέρωση, πλήθος πολιτών παρευρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 13-2-17, απαιτώντας να συζητηθούν τα θέματα αυτά. Όχι μόνο δεν δόθηκε ο λόγος σε εκπρόσωπο των παρευρισκομένων, αλλά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μουλάς, ενοχλημένος από την ανάρτηση των πανό διέκοψε τη συνεδρίαση.
Το καθεστώς του Δήμου θα πρέπει κάποτε να αντιληφθεί ότι η λογική του επικεφαλής του «θα κάνουμε ό,τι θέλουμε» και το αμίμητο «η ΑΓΕΤ θα καίει ό,τι θέλει» δεν έχουν καμιά σχέση με την Δημοκρατία και ότι οι πολίτες απαιτούν να ενημερώνονται και να έχουν λόγο για πράγματα που τους αφορούν.
Οι στημένες δίκες ανθρώπων που αγωνίζονται για τη Δημοκρατία, για καθαρό αέρα, καθαρό νερό, και για τον πολιτισμό, δεν φοβίζουν κανένα. Αντίθετα, δείχνουν τον φόβο της Δημοτικής Αρχής απέναντι σε ό,τι ζωντανό έχει αυτή η πόλη.
Μαθήματα ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ δεν δεχόμαστε από:
• αυτούς που έχουν μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο σε καταγώγιο και το Δημαρχείο σε βιοτεχνία παραγωγής μηνύσεων, εναντίον πολιτών που ασκούν κριτική στην πολιτική της δημοτικής αρχής ή και αγωνίζονται για την προστασία των κοινών αγαθών και του περιβάλλοντος.
• έναν Πρόεδρο που όχι μόνο ανέχεται αλλά και υιοθετεί τους τραμπουκισμούς του Δημάρχου με αποτέλεσμα να καταδικαστεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για ανάρμοστη συμπεριφορά και σοβαρή παράβαση καθήκοντος
• τον ίδιο τον Δήμαρχο που σπάζει καρέκλες και σημαίες και κλείνει χώρο πολιτισμού στις Σταγιάτες
• τον ίδιο τον Δήμαρχο που με τον λεκτικό του βόρβορο συχνά φέρνει στα όριά τους τους δημοτικούς συμβούλους και τους οδηγεί στο να αποχωρήσουν από τις συνεδριάσεις
• τον ίδιο τον Δήμαρχο που εξαπολύει προς τους πολίτες απειλές «ότι θα τους μαυρίσει στο ξύλο»
• αυτούς που θέλουν να πνίξουν την πόλη στη ρύπανση και στον καρκίνο ιδρύοντας
• από αυτούς που έφτασαν στο σημείο να κουβαλούν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τους εγκληματίες ΝΑΖΙΣΤΕΣ της Χρυσής Αυγής και να συναγελάζονται μαζί τους, παραχωρώντας τους χώρους του Δήμου για τις συνάξεις τους
• αυτούς που χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να αποτρέπουν την παρουσία πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο με τη συμπεριφορά τους έχουν πλήρως απαξιώσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το