Τοπικά

Κάλεσμα συμμετοχής από τους συνταξιούχους ΙΚΑ στο συλλαλητήριο του Σαββάτου κατά της καύσης σκουπιδιών

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ N. Μαγνησίας, καλεί τους συνταξιούχους της περιοχής να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, το Σάββατο 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 7:00 το βράδυ στην παραλία Βόλου, για να εκφράσουν την αντίθεση τους και να απαιτήσουν:
– Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και ΠΕΤ-ΚΟΚ στην ΑΓΕΤ.
– Να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά και τη καύση των σκουπιδιών και του τοξικού ΠΕΤ ΚΟΚ.
– Να μην προχωρήσει η παραγωγή RDF/SRF στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στον ΧΥΤΑ Βόλου.
– Άμεσα να προωθηθούν η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση, η αερόβια κομποστοποίηση, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα και Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)
– Όχι στην Πράσινη ανάπτυξη της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, που μετατρέπει τη διαχείριση του περιβάλλοντος σε πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ:

Έχουμε αρκετή εμπειρία από την ζωή και τον εργάσιμο βίο μας και μπορούμε με σιγουριά να περιγράψουμε πως αντιλαμβάνονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι την προστασία του περιβάλλοντος και των εργαζομένων.
Δεν υπάρχει περίπτωση να ξοδέψουν από τα κέρδη τους για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας γιατί μειώνονται τα κέρδη τους.
Θυσιάζουν την υγεία των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων στο εργοστάσιο στο βωμό των κερδών του επιχειρηματικού κολοσσού LAFARGE.
ΕΕ-κυβέρνηση-Περιφέρεια και Δήμος Βόλου από κοινού και με μοιρασμένους ρόλους προωθούν τα συμφέροντα της ΑΓΕΤ.
Η νομοθεσία τους και τα επιτρεπόμενα όρια που θέτει καθορίζονται με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων είναι ασυμβίβαστα με τις ανάγκες και την υγεία του λαού.

Νόμος είναι το δίκαιο, η υγεία και η ζωή του λαού. Με την οργανωμένη και κοινή πάλη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και συνταξιούχων μπορούμε να τον επιβάλλουμε.
Σήμερα μπορεί να μπει φρένο και να σταματήσουμε την καρκινογόνα καύση! Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να το κάνει ούτε το κράτος, ούτε η περιφέρεια, ούτε ο δήμος. Και η εφαρμογή της νομιμότητας τους είναι κομμένη και ραμμένη στην κερδοφορία τους. Δεν θα μας κοροϊδεύουν με μετρήσεις και επιτροπές ελέγχου, που νομιμοποιούν τις καρκινογόνος διοξίνες και τα δηλητηριώδη απόβλητα.

Να μη μετατραπεί η περιοχή μας σε ένα επικίνδυνο θάλαμο θανατηφόρων αερίων.
Δεν πρέπει κανείς να είναι αμέτοχος και αδιάφορος για την ζωή του και την ζωή των παιδιών του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το