Κατηγορίες: Τοπικά

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου


Κάλεσμα συμμετοχής στην πορεία διαμαρτυρίας στη μνήμη Αλέξη Γρηγορόπουλου,  που έχει προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 18.00 στο Θόλο του Πανεπιστημίου, απευθύνει με ανακοίνωσή της ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Βόλου. Στην ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

“6η, Δεκέμβρη 2008. Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονείται από σφαίρα του φονιά-ειδικού φρουρού, Κορκονέα, στα Εξάρχεια. Το κράτος έχει το μονοπώλιο της άσκησης νόμιμης βίας. Ο κόσμος της νεολαίας βγαίνει μαζικά στους δρόμους συμπαρασύροντας όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας και διεκδικεί το μέλλον που του κλέβουν. Ένα ορμητικό ποτάμι συνολικής αμφισβήτησης όλης της κυρίαρχής πολιτικής, που τόσα χρόνια προσπαθεί να μας κλέψει το δικαίωμα στην παιδεία, την εργασία, και έφτασε να μας κλέβει και το δικαίωμα στη ζωή.

Έξι Δεκέμβρηδες μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον απεργό πείνας Ν.Ρωμανό, ο οποίος διεκδικεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι αυτό στη μόρφωση. Αυτή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να γράψει άλλη μια μαύρη σελίδα, δείχνει ότι δεν διστάζει να δολοφονήσει άλλον έναν νέο που αγωνίζεται δείχνοντας με πρωτοφανή ειλικρίνεια το πιο σκληρό της πρόσωπο. Ο αγώνας του Ρωμανού είναι υπόθεση όλων μας, είναι αγώνας για αξιοπρέπεια.

Αντιμετωπίζουμε την διαδικασία του αυταρχικού μετασχηματισμού της αστικής δημοκρατίας .Το κράτος και η αστυνομία παίζουν κρίσιμο ρόλο στην αναπαραγωγή της κυριαρχίας των οικονομικών ελίτ και των νόμων της αγοράς. Όταν ο κόσμος τους επιβάλλει το θάνατο, την άγρια καταστολή των διαμαρτυριών, όταν στερεί τη μόρφωση από πολιτικούς κρατούμενους και συνάμα την κάνει εμπόρευμα για τους υπόλοιπους, όταν απειλεί με στρατόπεδα συγκέντρωσης πρόσφυγες, όταν διαμορφώνει το φασιστικό νομοσχέδιο των φυλακών τύπου Γ’, τότε ο δικός μας κόσμος θα συγκρουστεί μαζί του. Η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας μπορεί να στείλει μονάχα ένα δικό της μήνυμα: ότι είμαστε έτοιμες και έτοιμοι να αγωνιστούμε γι’ αυτά τα δικαιώματα με κάθε κόστος, ότι ο φόβος έχει πάψει να είναι στη δική μας μεριά και έχει αλλάξει στρατόπεδο. Η κυβέρνηση – κι όλο το σύστημα εξουσίας μαζί της – είναι γελασμένη εάν νομίζει ότι θα λυγίσουμε απέναντί της κι ότι δε βλέπουμε το δικό της τέλος να έρχεται με γρήγορα βήματα.

Για την φωνή όσων αντιστέκονται στην στυγνή κρατική βία, για αυτή την ανάσα ελευθερίας που διεκδικεί ο Ρωμανός ,για την άδικη δολοφονία του Γρηγορόπουλου καλούνται όλοι και όλες στην πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 18.00 στο θόλο”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνάντηση συναισθήματος άνδρα και γυναίκας: Η ένωση δυο διαφορετικών κόσμων σε έναν έρωτα γεμάτο χρώματα

  Της Ράνιας Γάτου ποιήτριας, δοκιμιογράφου, εικαστικού Άνδρας και Γυναίκα: Η Συμφωνία των Καρδιών Στη…

25 Ιανουαρίου 2024

Έστησαν απάτη μέσω Βουλγαρίας με αυτοκίνητα

Για απάτη με πρόσχημα την αγορά και τον εκτελωνισμό εισαγόμενων αυτοκινήτων από τη Βουλγαρία κατηγορούνται…

25 Ιανουαρίου 2024

Τα τρία ψέματα του κρεοπώλη που τον έστειλαν φυλακή

Τα τρία ψέματα του κρεοπώλη και οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε για τα όσα συνέβησαν…

25 Ιανουαρίου 2024

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Σιλουέτες ζωής» – Αναζήτηση διεξόδου στις δυσκολίες της ζωής

  Το βιβλίο της Άρτεμις Χατζηγεωργίου - Κουτσούκου με τίτλο «Σιλουέτες ζωής» θα παρουσιαστεί στον…

25 Ιανουαρίου 2024

Παρουσίαση του βιβλίου «Φωτοανάγνωση» της Βασιλικής Γιαννακοπούλου

  Η συγγραφέας και ψυχολόγος Βασιλική Γιαννακοπούλου παρουσιάζει το βιβλίο της με τίτλο «Φωτοανάγνωση», τη…

25 Ιανουαρίου 2024

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας “Η Περιφέρεια Θεσσαλίας να δώσει άμεση λύση για τους κτηνοτρόφους και τα ζώα τους”

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Πέρασαν πάνω από 4 μήνες από το…

25 Ιανουαρίου 2024