Τοπικά

Κάλεσμα για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ από τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Π.Θ.

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος “το μικρό χρονικό διάστημα που πέρασε από τις εκλογές είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς πως ο νέος πολιτικός συσχετισμός που προέκυψε από την κυβερνητική εναλλαγή μεταξύ των δύο μεγάλων αστικών κομμάτων αποτελεί συνέχεια για την υλοποίηση των επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων για την θωράκιση του συστήματος, για νέο πιο βαθύ κύκλο αντιλαϊκών μέτρων”.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Ήδη η κυβέρνηση ξεκίνησε με φόρα την επομένη των εκλογών την υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων, την ένταση παραπέρα της αντιλαϊκής επίθεσης. Ακολουθώντας την ίδια απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος φέρνει σωρηδόν αντιλαϊκά νομοσχέδια και νομοθετικές ρυθμίσεις στη Βουλή. Οι πρώτες παρεμβάσεις της σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με τις τροπολογίες για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, για τις απολύσεις και το επιτελικό κράτος όπως επίσης και με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το ποια θα είναι και η συνέχεια, ειδικότερα και όσα αναμένεται να ανακοινωθούν στην ΔΕΘ. Είναι χαρακτηριστική η συζήτηση για τον νέο συνδικαλιστικό νόμο με το φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και τα νέα εμπόδια απέναντι στο απεργιακό δικαίωμα με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κλπ, το νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, την ένταση των εκβιασμών με τους πλειστηριασμούς – κατασχέσεις στα λαϊκά νοικοκυριά, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος και την επέκταση της ενεργειακής φτώχειας για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, τις διακοπές ρεύματος κα.

Απέναντι στην ένταση της επίθεσης και του αυταρχισμού δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς. Θα απαντήσουμε αποφασιστικά με αγωνιστικό τρόπο. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.
Προετοιμάζουμε απεργιακή απάντηση, εάν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει τον νέο συνδικαλιστικό νόμο. Παρεμβαίνουμε για κάθε πρόβλημα στους χώρους δουλειάς”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το