Ελλάδα

Καιρός Σαββατοκύριακο: Αστάθεια με βροχές ακόμη και… χαλάζι σε ορισμένες περιοχές της χώρας

Εν μέσω καύσωνα και με τον υδράργυρο να «χτυπά» κόκκινο με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται να σημειωθεί αστάθεια σε κάποιες περιοχές της χώρας. Ορισμένες προβλέψεις κάνουν λόγο ακόμη και για χαλαζόπτωση ωστόσο τα φαίνομενα θα είναι τοπικά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του ειδικού Σάκη Αρναούτογλου, υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες «κυρίως από τις θερμές ώρες έως τις βραδινές ώρες της ημέρας αλλά να είναι και ισχυρές, συνοδευόμενες κατά τόπους και από δυνατό άνεμο ή και απο χαλάζι».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook:

«ΧΆΡΤΕΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΤΩΝ!
Οσο πιο κοντά στις σκούρες πράσινες και κυρίως κιτρινοπορτακαλί αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως από τις θερμές ώρες έως τις βραδινές ώρες της ημέρας αλλά να είναι και ισχυρές, συνοδευόμενες κατά τόπους και από δυνατό άνεμο ή και απο χαλάζι!!

Το ανοιχτό πράσινο υποδηλώνει μικρότερη εως πολύ μικρότερη αλλά υπαρκτή πιθανότητα για πολύ πιο τοπικά αλλά και σχετικά πιο εξασθενημένα φαινόμενα!
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές αλλά τα συγκινητικά σας λόγια όσον αφορά στην έναρξη του δελτίου καιρού της ΕΡΤ3 την ερχόμενη Δευτέρα 21/8 αρχικά στις 16:30

Με μεγάλη εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το