Ελλάδα

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη – Κίνδυνος πλημμυρών στην Αττική – Πού χτυπά η κακοκαιρία

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται σχεδόν το σύνολο της επικράτειας με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους εξόχως έντονα και να δημιουργούν πολλά προβλήματα. Ειδικά στην Αττική, η μανία της βροχής είναι μεγάλη και για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ειδικά στις δυτικές περιοχές του νομού καθώς και στις βορειοανατολικές, όπου ο καιρός είναι ιδιαίτερα άστατος. Ειδικά για τη Δυτική Αττική που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τα προηγούμενα χρόνια συνίσταται μεγάλη προσοχή, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα. Το ίδιο και στην βορειοανατολική Αττική.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να πλήττουν και για το υπόλοιπο της ημέρας πολλές περιοχές της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV η κακοκαιρία θα πλήξει τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική, κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, το δυτικό – βόρειο Αιγαίο καθώς και περιοχές του ηπειρωτικού κορμού που βρέχονται από αυτό, δηλαδή τη δυτική Κρήτη και τα νησιά ανατολικού – νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται εκτός από την Αττική και σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα μας απασχολήσει και από τα δυτικά μέσα στην Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το