Άρθρα

Και ξαφνικά φταίνε οι μέλισσες… Εντομολογία και τα λοιπά πολιτικά σημεία των καιρών

Του Ματθαίου Δραμητινού

Μέσα στις τεράστιες πυρκαγιές, που κατέστρεψαν ενάμιση εκατομμύριο στρέμματα δάσους στην χώρα μας, μέσα σε αυτήν την οικολογική και οικονομική καταστροφή, εμφανίστηκε ένα φαινόμενο πρωτόγνωρο στα οικολογικά του τόπου μας. Η μετοίκηση χιλιάδων σμαριών από μέλισσες στα γειτονικά νησιά των Σποράδων αλλά και τις Στερεάς Ελλάδας, που αφού κατακάηκαν οι εστίες τους, οι κυψέλες τους, μετοίκησαν, μετανάστευσαν, σαν τις ψυχές των αφεντικών τους , που έμειναν δίχως μοίρα σε αυτό το σταχτί τοπίο. Όλες αυτές οι μέλισσες είναι πλέον άγριες, άστεγες και επιθετικές, και ξαφνικά εξευρεθεί το νέο αφήγημα του κακού, οι άγριες, ατίθασες, ανένταχτες μέλισσες, εναντίον της κανονικότητας, της τάξης και της αριστείας. Ένας κακός εφιάλτης που ίπταται πάνω από το, όλα πολύ καλά τα κάναμε, εκκενώσαμε τα πάντα, δεν χάθηκε καμία ανθρώπινη ζωή, δεν ξανά είχαμε Μάτι, με τους ίδιους υπεύθυνους που τώρα έμαθαν και είναι αρεστοί. Ένας εφιάλτης που δεν θα αρκεστεί σε υποσχέσεις, χαρτζιλίκια και πράσινη ανάπτυξη με μεταλλαγμένες αναδασώσεις και τα τεράστια δάση από ανεμογεννήτριες , που θα συμβολίζουν στο μέλλον την ανικανότητα, την ανοργανωσιά , αλλά και την υποβολιμαία υποκρισία αυτών που σχεδιάζουν πολιτικές στα υπόγεια.

Η νεοφιλελεύθερη κυνικότητα θυμήθηκε την κλιματική αλλαγή, στην επικοινωνιακή της μονταζιέρα, θολώνει την αδράνεια, την ανικανότητα και την υστεροβουλία και ξαφνικά φταίνε οι μέλισσες. Βζνν οι νέοι οι ανώριμοι και οι ατίθασοι, βζνν οι αρνητές, βζνν η αντιπολίτευση, βζνν οι μέλισσες, αυτά τα ενοχλητικά έντομα που δεν ενσαρκώνουν το νεοφιλελεύθερο αφήγημα κάτι σαν τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που πρέπει να απολυθούν, έτσι για να επενδύσουμε στον διχασμό και τον κοινωνικό μας αυτοματισμό την ιδεοληψία μας κατά της δημόσιας υγείας.
Και για την πανδημία φταίνε οι μέλισσες που με το σεγόντο των καλοταϊσμένων μέσων, γίνανε μπάμπουρες που χαλάνε το τοπίο του όμορφου κόσμου ηθικού Μητσοτακικά πλασμένου. Τέταρτο κύμα πανδημίας, δεν κάναμε τίποτα, δεν ενισχύσαμε το ΕΣΥ, δεν κάναμε στοχευμένα τεστ, δεν ακουμπήσαμε την διαλυμένη πρωτοβάθμια, ανοίξαμε άναρχα τον τουρισμό, στοιβάζουμε τους πολίτες στα λίγα ΜΜΜ, αναστέλλουμε τις άδειες των τέως ηρώων της υγείας που τώρα έγιναν μπάμπουρες και θα τους απολύσουμε μαζί με όλους τους ανεμβολίαστους που αλλοίμονο είναι το μισό του ελληνικού πληθυσμού. Ενάμιση χρόνο προπαγάνδα στα φίλια μέσα και εμείς μείναμε να πλένουμε τα χέρια μας πολύ σχολαστικά. Δεν πείσαμε κανένα με τις παλινωδίες για τα εμβόλια, το ακαταδίωκτο των σοφών, τον πρωθυπουργό μας να έχει νικήσει την πανδημία 3 φορές, την ιδεοληψία για διάλυση του ΕΣΥ συνέχεια, οι κοντά 14000 νεκροί μας στοιχειώνουν, μα αλλοίμονο φταίνε οι μέλισσες.

Αυτά τα ενοχλητικά έντομα είναι πάνω από την πλατεία της Νέας Σμύρνης, πάνω από τα πανεπιστήμια, πάνω από τους 40.000 μαθητές που έμειναν έξω από τις τριτοβάθμιες σχολές, πάνω από την έρημη πλέον αρχιτεκτονική της Ξάνθης, έτσι γιατί πρέπει να δουλέψουν και οι φίλοι με τα κολλέγια. Μα τελικά ζούμε σε μία μεταμοντέρνα βαθμίδα δαρβινικής εξέλιξης των ειδών. Όλες οι καταταλαιπωρημένες συνειδήσεις εντομοποιούνται με τους απίθανους κυβερνώντες, γιατί απλά ποτέ δεν βλέπουν τον άνθρωπο. Η ποινικοποίηση της κανονικότητας εφευρίσκει αγρίμια, τα χρειάζεται για να στήσει το σαθρό της αφήγημα. Σαθρό και συνάμα Μακιαβελικό στο αντιλαϊκό της αφήγημα. Εσείς καίγεστε και εμείς στο Γέιλ.
Τελικά όλη η χώρα γέμισε μέλισσες. Μέλισσες είμαστε και ακούμε τα σκυλιά να αλυχτούν, μέχρι να γίνουμε σφήκες και να πάψουν οι ιαχές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το