Τοπικά

«Καμπάνα» σε μηχανολόγο μηχανικό για πλαστές άδειες

«Βαριά καμπάνα» έριξε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε μηχανολόγο-μηχανικό, τον οποίο έκρινε ένοχο για πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και απάτη. Η υπόθεση αφορούσε πλαστές άδειες που φέρεται να είχε εκδώσει ο μηχανολόγος-μηχανικός σε ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων του Βόλου, την πλαστότητα των οποίων φέρεται να ανακάλυψε ο τελευταίος τυχαία…
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη σε έναν μηχανολόγο-μηχανικό του Βόλου, που φέρεται να εξέδωσε πλαστές άδειες για συνεργείο συντήρησης αυτοκινήτων, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.
Μάλιστα ο ιδιοκτήτης φέρεται να ανακάλυψε τυχαία την πλαστότητα των αδειών, όταν μετά από ένα περίπου χρόνο πήγε στη ΔΕΗ Βόλου και κατέθεσε αίτημα αύξησης της ισχύος της τάσης ηλεκτρικού ρεύματος του συνεργείου του.
Στη ΔΕΗ του ζητήθηκε να προσκομίσει ακριβές αντίγραφα των αδειών του συνεργείου του και όταν αυτός τα προσκόμισε, του απάντησαν πως αυτές δεν ισχύουν, καθώς είναι πλαστές…
Ο καταδικασθείς δήλωσε χθες στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ότι δεν είχε εκδώσει τις άδειες, καθώς δεν είχε πληρωθεί από τον ιδιοκτήτη του συνεργείου, ενώ η συνήγορός του ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Άσκησε έφεση.
Συνέπεια της πλαστότητας των αδειών, ήταν η ανάκληση της αδείας λειτουργίας του συνεργείου, ενώ ο ιδιοκτήτης του αναγκάστηκε να απευθυνθεί σε άλλον μηχανολόγο-μηχανικό, για να εκδώσει νέες άδειες, αλλά και να επιστρέψει το ποσό των 2.000 ευρώ περίπου σε πελάτες του, χρήματα που είχε λάβει για πιστοποίηση ελέγχου των οχημάτων τους (στα ΚΤΕΟ κ.αλ.). Συνολικά ο ιδιοκτήτης του συνεργείου φέρεται να ζημιώθηκε το ποσό των 8.000 ευρώ περίπου, καθώς 3.000 ευρώ ήταν το κόστος έκδοσης των αδειών.
Η υπόθεση ανάγεται στην περίοδο Οκτωβρίου 2010 μέχρι τον Μάϊο του 2011 κατά την οποία, σύμφωνα με την δικογραφία, ο μηχανολόγος-μηχανικός φέρεται να κατάρτισε τα πλαστά έγγραφα των αδειών στο όνομα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για την ίδρυση και λειτουργία του συνεργείου αυτοκινήτων, ωστόσο στην πραγματικότητα οι δύο άδειες δεν είχαν εκδοθεί, γιατί οι αριθμοί πρωτοκόλλου τους αντιστοιχούσαν σε έγγραφα τρίτων προσώπων.
Σύμφωνα με τη δικογραφία ο καταδικασθείς φέρεται να έβλαψε ξένη περιουσία, προσκομίζοντας στον ιδιοκτήτη του συνεργείου αυτοκινήτων τις δύο άδειες με μη θεωρημένο τοπογραφικό διάγραμμα και φέρεται να τον έπεισε να του δώσει το ποσό των 2.000 ευρώ ως υπόλοιπο της συμφωνίας που είχαν κάνει, ενώ φέρεται να είχε λάβει και άλλα 1.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2010, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το