Τοπικά

Κ. Πατσογιάννη: Δημογραφικό – εκπαίδευση ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ

«Σεβόμαστε τον χώρο της εκπαίδευσης και στο πεδίο αυτό η ΝΔ στοχεύει σε καλύτερα σχολεία, αλλά κυρίως γεμάτες αίθουσες, που σιγά- σιγά αδειάζουν λόγω της υπογεννητικότητας. Παράλληλα στοχεύει στην παρουσία εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών με περισσότερα κίνητρα και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης».
Αυτό τόνισε η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Πατσογιάννη σε συνάντηση με τον προϊστάμενο της Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργο Πολύζο.
Συζήτησαν για την κοινωνική ένταξη των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία, το θεσμό του ολοήμερου σχολείου, αλλά και τα διοικητικά ζητήματα της εκπαίδευσης στην περιοχή της Μαγνησίας.

Υπογραμμίστηκε η ανάγκη να δοθούν περισσότερα κίνητρα σε εκπαιδευτικούς να υπηρετούν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, αλλά εκφράστηκε και η ανησυχία από την μείωση του μαθητικού δυναμικού.
Ο κ. Πολύζος σημείωσε χαρακτηριστικά πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη και συνεχής μείωση του αριθμού των ελλήνων μαθητών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, κυρίως λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν.
Η Κατερίνα Πατσογιάννη αναφέρθηκε στη δέσμευση της ΝΔ για χορήγηση επιδόματος 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, αλλά και στα όσα υπογραμμίζονται στο πρόγραμμα του κόμματος σχετικά με την βοήθεια που θα προσφέρει το Κράτος σε νέους γονείς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το