Τοπικά

Κ.Παπανάτσιου: «Να προχωρήσουν άμεσα οι εκταμιεύσεις του προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”προς προμηθευτές και πολίτες»

Ερώτηση στη Βουλή καταθέσανε 52 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου,μετά από πρωτοβουλία των Τομεαρχών Περιβάλλοντος& Ενέργειας κ. Φάμελου, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Χαρίτση.

Στην ερώτηση αναφέρεται πως πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για τις τεράστιες καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις που αφορούν στα έργα του προηγούμενου κύκλου «Εξοικονομώ-Αυτονομώ». Καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις υπήρξαν και στον B’ κύκλο «Εξοικονομώ ΙΙ», ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει το «Νέο Εξοικονομώ».
Η κα Παπανάτσιου στις 23-9-2021 είχε καταθέσει ερώτηση προτρέποντας τη κυβέρνηση να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό του “Εξοικονομώ 2020” και του νέου προγράμματος λόγω των διαρκών ανατιμήσεων, έτσι ώστε να μη μειωθούν ή χαθούν οι επιδοτήσεις προς τους πολίτες. Σήμερα με τις συνεχείς ανατιμήσεις στα οικοδομικά υλικά, οι καθυστερήσεις εκταμίευσης στραγγαλίζουν τους επαγγελματίες και βάζουν σε κίνδυνο τη φερεγγυότητα και αποτελεσματικότητα του προγράμματος αφήνοντας απροστάτευτους προμηθευτές και πολίτες.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτουν τα παρακάτω ερωτήματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς
1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός ολοκλήρωσης των εκταμιεύσεων;
2. Ποιος είναι μέχρι τώρα ο αριθμός ωφελούμενων που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ και σε ποιο ποσό αντιστοιχεί;
3. Ποιος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που εκκρεμούν, σε τι στάδιο βρίσκονται και σε ποιο ποσό αντιστοιχεί;
4. Πώς θα ανοίξει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» όταν δεν έχει καταβληθεί προς τους κατασκευαστές ούτε ένα ευρώ από το τρέχον Εξοικονομώ Αυτονομώ;

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το