Τοπικά

Κ. Μαραβέγιας: “Να εξηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί αρνείται την προμήθεια rapid tests και την αποστολή φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες”

Αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι αρνήθηκε να στηρίξει μια νομοθετική πρωτοβουλία που κατά γενική ομολογία περιλαμβάνει πλήθος από επείγουσες και θετικές ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας, άσκησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη σημερινή ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Μαραβέγιας εκτίμησε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους πολίτες και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να εξηγήσει γιατί δεν θεωρεί κατεπείγουσα την ανάγκη προμήθειας Rapid tests ως 31/3/2021 για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. «Οφείλει να πει δυο λόγια στους πολίτες προκειμένου να δικαιολογήσει γιατί αρνείται την κατά προτεραιότητα διεξαγωγή δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων για την πανδημία. Για να καταλάβουμε και εμείς πως μπορεί να διαφωνεί με την κατεπείγουσα αποστολή φαρμάκων στο σπίτι σε ευπαθείς ομάδες ή σε ασθενείς που βρίσκονται σε περιορισμό».

Αναφερόμενος σε ορισμένες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο βουλευτής Μαγνησίας αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνείται την άμεση τακτοποίηση θεμάτων όπως είναι:
•Το ακατάσχετο και αφορολόγητο των ενισχύσεων στους αγρότες λόγω κορωνοϊού
•Η παράταση και αποπληρωμή των ξενοδόχων, δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους»
•Η παροχή δυνατότητας ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους σε 120 δόσεις
•Η παράταση της δημοσίευσης διακηρύξεων δημόσιων διαγωνισμών στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο που έληγε τέλη Δεκεμβρίου ή
•Η επέκταση και σε άλλους εποχικά εργαζόμενους, της τακτικής επιδότησης ανεργίας.

«Ως γιατρός θεωρώ τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ακατανόητη. Ως βουλευτής όμως δεν είναι η πρώτη φορά που την παρατηρώ», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε: «Είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνείται την πραγματικότητα, προσπαθώντας να πατήσει με το ένα πόδι στην ανάγκη πολιτικής του επιβίωσης κι επιχειρώντας απ’την άλλη να εφεύρει μια δική του πραγματικότητα που να τον βολεύει. Επικαλούμενος, μάλιστα, τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη για «κριτική ό,τι να’ναι», ο βουλευτής επισήμανε ότι απέναντι σε μια τέτοια στάση δεν μπορείς να αντιπαραθέσεις σοβαρά επιχειρήματα, διότι χάνει πάντα η σοβαρή πλευρά τη σοβαρότητά της…

Σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπογραμμίζει την υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στα πραγματικά πιεστικά προβλήματα που ζητούν άμεση λύση. Σειρά τέτοιων ζητημάτων προσπαθεί να αντιμετωπίσει και το υπουργείο Εργασίας. Ενδεικτικά ανέφερε την παράταση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για την στήριξη της απασχόλησης στις ιδιωτικές επιχειρήσεις με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών από το κράτος, όπως και τις διατάξεις για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων από τον e-ΕΦΚΑ. Βασικά εργαλεία που επιστρατεύονται για αυτό τον σκοπό, όπως είπε, είναι η αξιοποίηση υπαλλήλων άλλων φορέων σε υπηρεσίες συντάξεων και η επαναφορά συνταξιούχων που δούλευαν παλιότερα στο ίδιο αντικείμενο. «Πρόκειται για λογικά μέτρα που βέβαια θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Εδώ όμως πρέπει να αναρωτηθούμε για το εξής. Από την στιγμή που το Ταμείο εντόπισε και σωστά, μεγάλα κενά στις υπηρεσίες απονομής συντάξεων τίθεται το θέμα αν προσπάθησε να τα καλύψει μέσω της κανονικής κινητικότητας», τόνισε ο βουλευτής και υπενθύμισε πως κατά τον τελευταίο κύκλο κινητικότητας -πριν 10 μόλις μέρες- ανάμεσα σε 12.000 θέσεις ζητούμενων μετατάξεων από δημόσιους φορείς, ο e-ΕΦΚΑ προκήρυξε μόλις 6 θέσεις για απονομές συντάξεων, εκ των οποίων οι 2 αφορούν ασφαλισμένους άλλων κρατών ή διεθνών οργανισμών! «Πρόκειται επομένως», σημείωσε, «για ένα ζήτημα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο με έκτακτα αλλά και με συστηματικά μέτρα, όπως η εσωτερική κινητικότητα στον e-ΕΦΚΑ».

Κλείνοντας, ο κ. Μαραβέγιας δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την τακτοποίηση του θέματος των αξιωματικών προερχόμενων από ΑΣΣΥ έτους 1990, υπογραμμίζοντας ότι αναμένεται πλέον μια επίσης δίκαιη ρύθμιση τόσο για εκείνους του 1991 όσο και του 1992. «Είναι κάτι στο οποίο ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει αναφερθεί πολλές φορές και είμαι βέβαιος ότι θα το επιλύσει πολύ σύντομα, και για τις 2 άλλες σειρές, με εξίσου αποτελεσματικό τρόπο», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το