Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 7 ανήλικοι για την ασέλγεια σε βάρος 14χρονης

Eλεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέας αφέθησαν οι επτά ανήλικοι, ηλικίας από 13 έως 16 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προχώρησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος μίας 14χρονης, στην Περαία Θεσσαλονίκης. Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα, ενώ θα βρίσκονται υπό την επιτήρηση επιμελητή. Να σημειωθεί ότι μόνο ένας από τους κατηγορουμένους παραδέχθηκε ότι προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της 14χρονης. Οι υπόλοιποι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μετά από καταγγελία της κοπέλας στο Τμήμα Ασφαλείας Θερμαϊκού. Σύμφωνα με την καταγγελία, η κοπέλα ακολούθησε ένας συνομίληκό της, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις, σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, που παλαιότερα λειτουργούσε ως σχολείο. Σε διάφορα σημεία του κτιρίου φέρεται να υπήρχαν και άλλα άτομα, εκτός από τους εφτά ανήλικους. Όταν οι υπόλοιποι έφυγαν, οι εφτά άρχισαν να απειλούν τη 14χρονη και να προχωρούν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Σύμφωνα με την καταγγελία το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου. Η κοπέλα αρχικά εκμυστηρεύθηκε το περιστατικό σε μία φίλη της, η οποία της συνέστησε να το πει στη μητέρα της. Το απόγευμα τα Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου η 14χρονη με τη μητέρα της προχώρησαν στην καταγγελία στην αστυνομία. Οι εφτά ανήλικοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατά συναυτουργία, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συναυτουργία και για γενετήσια πράξη με άτομο κάτω των 15 ετών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το