Τοπικά

Κ. Αγοράστος: Κατειλημμένες όλες οι ΜΕΘ στη Λάρισα – O ιός δεν “κυκλοφορεί” μόνο έξω, “χτυπάει” και μέσα στα σπίτια

Και η Θεσσαλία βρίσκεται στο «κόκκινο» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, υπερτονίζοντας ότι πλέον ο ιός “χτυπάει” μέσα στα σπίτια και δεν κυκλοφορεί μόνο έξω, εξηγώντας ότι στις οικογένειες το κάθε μέλος μεταδίδει τον ιό στα υπόλοιπα, οπότε πρέπει οι οικογένειες να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.
Όπως εξήγησε υπάρχει μεγάλη διάδοση του ιού και πίεση στο ΕΣΥ, καθώς οι υπάρχουσες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία είναι όλες κατειλειμμένες τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όσο και στα νοσοκομεία του Βόλου, των Τρικάλων και της Καρδίτσας, ενώ ανοίγουν συνεχώς καινούριες κλίνες.

Ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι  υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και νοσηλεύονται και σε ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα ασθενείς δημόσιων νοσοκομείων, αλλά όχι περιστατικά Covid-19 .
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπογράμμισε ότι τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να τηρούνται και μέσα στα σπίτια, καθώς υπάρχουν αυξανόμενα περιστατικά διάδοσης του ιού σε μέλη της ίδιας οικογενείας και πως ο ιός δεν …κυκλοφορεί έξω πια, αλλά εντός των σπιτιών.
Πάντως, ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία συγκράτηση στα κρούσματα στη Θεσσαλία και δεν υπάρχει αυξητική τάση.

 

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το