Επιστήμη, Θ Plus

Ήταν νεκρή για 40 λεπτά και κατάφερε να επανέλθει από κώμα – Η απίστευτη ιστορία μιας 49χρονης

«Νεκρή» για σχεδόν μια ώρα ήταν μια 49χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ, η οποία παρά τις ελάχιστες πιθανότητες ζωής που της έδιναν οι γιατροί, κατάφερε και επανήλθε και μάλιστα ζει χωρίς να έχει πρόβλημα. Την απίστευτη ιστορία της μοιράστηκε με τους ακολούθους της στο TikTok.

Η ημέρα που παραλίγο να πεθάνει η Κρίστι Μπορτόφ ήταν η 29η Ιανουαρίου 2021. Την βρήκε αναίσθητη ο αρραβωνιαστικός της στον καναπέ.

«Με έβαλε στο πάτωμα και ξεκίνησε να μου κάνει ΚΑΡΠΑ ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ο πρώτος διασώστης που ήρθε χρησιμοποίησε απινιδωτή για να επαναφέρει τον αδύναμο καρδιακό παλμό», διηγείται η ίδια.

Η μητέρα τριών παιδιών σταμάτησε να αναπνέει και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο οι γιατροί προσπάθησαν να τη σώσουν. Ωστόσο, της έδιναν λιγότερες από 6% πιθανότητες επιβίωσης.

Στη συνέχεια υπέστη ακόμη μια καρδιακή ανακοπή και την έβαλαν σε τεχνητό κώμα, ενώ η οικογένειά της προετοιμαζόταν για το χειρότερο σενάριο.

Ενώ ήταν αναίσθητη, ισχυρίστηκε ότι της συνέβη κάτι «μαγικό» – και σύντομα «επανήλθε» στη ζωή.

«Όλα αλλάζουν όταν έχεις μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και ξέρω ότι δεν χρειάζεται να φοβάμαι πλέον τον θάνατο», λέει η γυναίκα.

Η Κρίστι που είναι δασκάλα διαλογισμού μοιράστηκε την πνευματική της εμπειρία στο διαδίκτυο, με ένα βίντεο στο TikTok να έχει συγκεντρώσει χιλιάδες προβολές.

Η ίδια πιστεύει πως κατάφερε να «αυτοθεραπευτεί» χάρης στον διαλογισμό.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το