Κόσμος

Ιστορίες μέσα από τα συντρίμμια: Μητέρα στη Συρία επιβίωσε μαζί με τα παιδιά της – Η κίνηση που τους έσωσε τη ζωή

Μία μητέρα από τη Συρία κατάφερε να σώσει την ίδια και τα τρία της παιδιά από τον φονικό σεισμό μεταφέροντας τα σε μια μικρή ντουλάπα στο δωμάτιό της, όπου όλοι βρήκαν καταφύγιο, μαζί με μια συλλογή από οικογενειακές φωτογραφίες και έγγραφα.

Η Ουμ Κανάαν όταν ένιωσε τον σεισμό δεν το σκέφτηκε. Άρπαξε τα τρία της παιδιά και τα μετέφερε σε μια ντουλάπα, όχι μεγαλύτερο από ένα μέτρο, στο δωμάτιο της. Ο σεισμός ισοπέδωσε την πολυκατοικία τους στην παραθαλάσσια πόλη Jableh της Συρίας, σκοτώνοντας σχεδόν όλους τους γείτονες τους αλλά εκείνοι επέζησαν.

Η μητέρα και η κόρη της Κανάαν ήταν κρυμμένες σε ένα χώρο στην ντουλάπα πλάτους ενώ η μεγαλύτερη κόρη και ο τρίτος γιος της βρίσκονταν σε μια γωνία ανάμεσα στην ντουλάπα και το κρεβάτι της, χρησιμοποιώντας μαξιλάρια για να προστατευτούν όταν το κτίριο κατέρρεε.

Συγκλονισμένη μετά τις πρώτες στιγμές προσπάθησε να μετακινηθεί αλλά δεν μπορούσε. Παγιδευμένη κάτω από τα ερείπια, η μητέρα και τα παιδιά της ζήτησαν βοήθεια από τους διασώστες, οι οποίοι μπόρεσαν και αφαίρεσαν τα συντρίμμια από πάνω τους.

«Προσπαθούσαν να τραβήξουν τη στέγη του σπιτιού που ήταν πάνω από την ντουλάπα, και δόξα τω Θεώ, έβγαλαν τα παιδιά, και έβγαλαν εμένα και το κοριτσάκι μου », είπε με δάκρυα στα μάτια η Κανάαν προσθέτοντας ότι κρατούσε πάντα την τσάντα και την έβγαλε μαζί της.

Από το σπίτι τους έμειναν μόνο μπάζα και όλα τα έπιπλα και τα υπάρχοντα τους καταστράφηκαν, έτσι κατευθύνθηκαν στο σπίτι συγγενών τους με ένα σακουλάκι από αναμνήσεις, τα τελευταία τους υπάρχοντα.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το