Κόσμος

Ισπανία: Ιδιωτικοί ντετέκτιβ θα υποδύονται τους τουρίστες για να βρουν κορωνοπάρτι

Στην Ισπανία, και συγκεκριμένα στην Ίμπιζα, οι αρχές επιστρατεύουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να αντιμετωπίσουν τα παράνομα πάρτι που συμβάλλουν στη διασπορά του κορονοϊού. Οι ντετέκτιβ θα υποδύονται τους τουρίστες και θα πρέπει να είναι ηλικίας 30 – 40 ετών και να μπορούν να αναμειχθούν, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, με τους θαμώνες των κορονοπάρτι που γίνονται στο νησί. Στόχος τους θα είναι να βρίσκουν πότε και πού γίνονται τα παράνομα πάρτι και να ειδοποιούν την αστυνομία.

Οι αρχές της Ίμπιζα αναζηούν βοήθεια έπειτα από έναν μεγάλο αριθμό παράνομων πάρτι που θεωρούνται εν μέρει υπεύθυνα για την εκτόξευση των κρουσμάτων covid-19. «Οι (αιτούντες) πρέπει να είναι ντετέκτιβ, όμως πρέπει να μοιάζουν με τουρίστες, προκειμένου να μπορούν να αναμειχθούν με τους ανθρώπους που πηγαίνουν στα πάρτι», είπε στο Ρόιτερς ο Μαριάνο Χουάν Κολομάρ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της νήσου. «Θέλουμε αυτοί οι “κατάσκοποι” να δίνουν πληροφορίες στην αστυνομία σχετικά με την τοποθεσία όπου θα διεξάγονται τα πάρτι, επομένως να μπορέσουμε να σταματήσουμε τους ανθρώπους να πηγαίνουν εκεί και να αποτρέψουμε νέα ξεσπάσματα κορονοϊού».

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι, στις οποίες περιλαμβάνεται η Ίμπιζα, ανακοίνωσαν σήμερα τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων των τελευταίων δύο εβδομάδων, με 916 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Πολλά από τα κλαμπ της Ίμπιζας είναι κλειστά και τα μπαρ και τα εστιατόρια πρέπει να κλείνουν στη 1 το πρωί, λόγω των περιορισμών Covid-19, όμως πάρτι διεξάγονται κρυφά σε μεγάλες ιδιωτικές βίλες. Ο αριθμός των παράνομων πάρτι έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τους θαμώνες να πληροφορούνται την τοποθεσία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μόλις 30 λεπτά πριν από την έναρξη του πάρτι. Τα εισιτήρια εισόδου κοστίζουν περίπου 100 ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα πρόστιμα για τη διεξαγωγή παράνομων πάρτι στις Βαλεαρίδες Νήσους κυμαίνονται μεταξύ 100.000 – 300.000 ευρώ.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

O Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το φετινό του ταξίδι – Δείτε live σε ποιο σημείο της Γης βρίσκεται

Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε και φέτος το ταξίδι του με σκοπό έως τα ξημερώματα των…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα Μητσοτάκη – «Ένας γνήσιος Μακεδόνας, οι νότες του μένουν βαθιά στη μνήμη μας»

Με μία ανάρτηση στο Facebook, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετά τον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή Βασίλη…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πάρις Χίλτον: Πήγε για ψώνια και μεταμφιέστηκε φορώντας μαύρη περούκα

Η Πάρις Χίλτον πήγε για χριστουγεννιάτικα ψώνια και επέλεξε να μεταμφιεστεί ώστε να μην γίνει…

24 Δεκεμβρίου 2023

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ας αφήσουμε τον Χριστό να μιλήσει στην καρδιά μας»

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή προ των Χριστουγέννων, ο Σεβ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Καλύβια: «Είχαμε φύγει από το σπίτι, μόλις τελείωνε το σχολείο θα ερχόταν μαζί», κατέθεσε η μητέρα του 16χρονου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για το φονικό στα Καλύβια όπου οι…

24 Δεκεμβρίου 2023

Μνήμη Αγίου Στεφάνου

  Την μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου εορτάζει η Εκκλησία μας την Τετάρτη…

24 Δεκεμβρίου 2023