Ελλάδα

Καλύβια: «Είχαμε φύγει από το σπίτι, μόλις τελείωνε το σχολείο θα ερχόταν μαζί», κατέθεσε η μητέρα του 16χρονου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για το φονικό στα Καλύβια όπου οι Αρχές προσπαθούν να βρουν τους λόγους που οδήγησαν τον 16χρονο να δολοφονήσει τον 71χρονο πατέρα του. Μάλιστα συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις από τα συγγενικά του μέλη.

«Είχαμε φύγει από το σπίτι, τα οικονομικά προβλήματα όμως που είχαμε, μας ανάγκασαν να αφήσουμε τον μικρότερο γιο μου στον πατέρα του. Μόλις τελείωνε το σχολείο, θα ερχόταν μαζί μας» κατέθεσε η μητέρα του για το αιματηρό περιστατικό, σύμφωνα με τον Alpha.

Τόσο ο ίδιος όσο και το οικογενειακό του περιβάλλον απέδωσαν το φονικό με τα δύο μαχαίρια στη συστηματική κακοποίηση, σωματική και λεκτική, που δεχόταν ο ίδιος, η μητέρα και ο αδερφός του από τον 71χρονο.

 

Εν αναμονή της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σημείωσε πως, «το θύμα είχε άκρως κακοποιητική, λεκτική και πρακτική, συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά και τη γυναίκα του. Αυτό καταδεικνύεται από μαρτυρίες». Όπως είπε στο Mega, «υπήρχε μεγάλη λεκτική αντιπαράθεση, ήρθαν στα χέρια. Το παιδί, πριν το έγκλημα, το είχε σκεφτεί αρκετά καλά. Είχε σκεφτεί πως πρέπει να τελειώνει πια με αυτήν την κατάσταση γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν πήγαινε άλλο».

«Σημαντικό στην υπόθεση είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που θα δώσει άπλετο φως στην υπόθεση. Τώρα θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι, είναι πρώιμο το στάδιο για να μπορούμε να πούμε το οτιδήποτε», τόνισε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

Σχετικά με την ποινική μεταχείριση του δράστη, η ίδια υπογράμμισε πως, «είναι ανθρωποκτονία εκ δούλου με άμεσο δόλο. Ο δολοφόνος δεν έφυγε από το σημείο, δεν προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του, κατευθείαν ομολόγησε το τι έπραξε. Ρόλο θα παίξει και η κατάθεση της μητέρας και του αδερφού. Να περιμένουνε και να δούμε στην εξέλιξη της υπόθεσης το τι μπορεί να βγει». Όπως προσθεσε, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι το θύμα κακοποιούσε την οικογένειά του, μπορεί ο 16χρονος να λάβειελαφρυντικά. «Όλα τα στοιχεία θα αποτελέσουν τη δικογραφία. Υπάρχει το στοιχείο του βρασμού, είναι σημαντικό γεγονός το αν τελικά βρισκόταν», κατέληξε.

Πηγή:ethnos

Share
Ετικέτες: Καλύβια

Πρόσφατα άρθρα

ΚΗΔΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΑΔΓΙΩΤΗ

Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΑΔΓΙΩΤΗ Ετών 96 κηδεύουμε σήμερα…

12 Μαρτίου 2024

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

  Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου (7μ.μ.) το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, με βασικότερα προς…

12 Μαρτίου 2024

Έξι Σαββατοκύριακα λειτουργίας για το Χιονοδρομικό Πηλίου – Εκπονείται νέο σχέδιο για 12 μήνες το χρόνο

Έξι Σαββατοκύριακα λειτούργησε τη φετινή χειμερινή περίοδο το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα…

12 Μαρτίου 2024

Στα 6,2 δισ. οι απλήρωτοι φόροι – Ποιοι απειλούνται με κατασχέσεις [πίνακες]

Στα 6,276 δισ. ευρώ ανήλθαν οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι το 2023 με τον αριθμό των οφειλετών…

11 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα νόθευσης καυσίμων και ποτών: Στη φυλακή ο φερόμενος αρχηγός και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέα κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, τέσσερα άτομα, αντιμέτωπα με βαριές κατηγορίες ως…

11 Μαρτίου 2024

Παρόντος του πατέρα του το έβαλε στα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση, λέει η δομή που φιλοξενούσε τον 15χρονο γιο του παλαιοχριστιανού

Ανακοίνωση με τη δική της εκδοχή για το τι συνέβη με τον γιο του παλαιοχριστιανού…

11 Μαρτίου 2024