Κόσμος

Το Ισλαμικό Κράτος έστειλε τρεις γυναίκες στον Ουζμπέκο τρομοκράτη ως δώρο για το μακελειό στο Ρέινα

Μια διαφορετική ιδιότητα φαίνεται ότι είχαν οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί με τον Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, τον τρομοκράτη που αιματοκύλισε το κλαμπ Ρέινα λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου στην Κωνσταντινούπολη.

Ενώ μέχρι πρότινος η βασική πληροφορία ήταν ότι ο Μασαρίποφ της χρησιμοποιούσε ως προκάλυμμα για να μην τραβάει την προσοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ οι γυναίκες αυτές είχαν σταλεί στον Ουζμπέκο ως… δώρο για το μακελειό!

Όπως σημειώνει η εφημερίδα το δώρο αυτό εστάλη στη λογική των αποσπασμάτων του Κορανίου που λένε ότι όποιος πεθάνει στο όνομα του Θεού θα δεχθεί ως δώρο 72 παρθένες όταν φτάσει στον ουρανό.

Οι γυναίκες αυτές, ωστόσο, αποδείχθηκαν και η αχίλλειος πτέρνα του Μασαρίποφ καθώς η πρώτη του γυναίκα όταν έμαθε ότι παντρεύτηκε μια από αυτές παρείχε στις αρχές τις απαραίτητες πληροφορίες που οδήγησαν στη σύλληψή του.

Την ίδια ώρα η Χουριέτ υποστηρίζει, επίσης, επικαλούμενη πηγές από τις αρχές ασφαλείας ότι ο μακελάρης είχε πάρει εντολές κατευθείαν από τη Ράκα, την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, για να χτυπήσει την πλατεία Ταξίμ αλλά λόγω των μέτρων ασφαλείας ο Μασαρίποφ κατευθύνθηκε τελικά στο κλαμπ Ρέινα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το