Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Αττική – Αισθητός και στη Μαγνησία

Λίγα λεπτά μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ έπληξε την Αττική, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Μαγνησία.
Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 12 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αττικής.
Συγκεκριμένα, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν η Μαγούλα και πιο συγκεκριμένα σε απόσταση 3 χλμ.

Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ όλες οι μαρτυρίες από ανθρώπους στην Αττική, με τους οποίους ήρθε σε επαφή το ethnos.gr κάνουν λόγο για ισχυρή δόνηση. Άνθρωποι στη Νίκαια ανέφεραν ότι έπεσαν οι πίνακες στο σπίτι τους, ενώ στον Πειραιά ήταν και εκεί έντονο το κούνημα. Σε περιοχές της Αθήνας υπάρχουν πληροφορίες για μικροζημιές σε σπίτια, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Άνδρο και τη Νάξο.

Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ υπάρχουν αναφορές για προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της Αττικής. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ethnos.gr με τα κεντρικά γραφεία της Πυροσβεστικής, αναφέρθηκε πως όλα τα πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το