Τοπικά

Με ισχνή συμμετοχή των τοπικών φορέων συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου

Εκπρόσωποι μόνο τριών φορέων της πόλης συμμετείχαν σήμερα στην Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Βόλου, που είχε προγραμματιστεί για τις 6:00 το απόγευμα, μετά την αναβολή που δόθηκε χθες λόγω έλλειψης απαρτίας.
Συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση με θέμα τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου έτους 2017, από τους 50 φορείς που απαρτίζουν την Επιτροπή συμμετείχαν μόνο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμιος Τσάμης, ο Στέλιος Λημνιός από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία και ο Ζήσης Περσουφλιώτης, πρόεδρος του Εξωραϊστικού συλλόγου του Παλιού Λιμεναρχείου.

 
Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Περσουφλιώτης ανέφερε πως στην Επιτροπή γίνεται λόγος για έργα και όχι για το περιβάλλον, ενώ ρώτησε τα μέλη της δημοτικής αρχής κατά πόσο μπορούν να πιέσουν τον ΟΛΒ προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση του λιμανιού. Παράλληλα σημείωσε πως, ενώ υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη, εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Επίσης  ζήτησε από τον Δήμο Βόλου να αξιοποιήσει τον χώρο πίσω από την ΑΝΕΒΟ και να κατασκευαστεί στο σημείο παιδική χαρά.

 
Για το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης μίλησε ο κ. Τσάμης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για ένα πρόβλημα που θα το βρούμε πάλι μπροστά μας. Για να διαγνωστεί το πρόβλημα χρειάζεται δίκτυο μετρητών της αέριας ρύπανσης» ανέφερε ο κ. Τσάμης και τόνισε πως δεν αρκεί μόνο ένας μετρητής αλλά απαιτείται ένα σύστημα με τέσσερις ή πέντε μετρητές που να συνδέονται υπό μία διεύθυνση και να λειτουργούν online. Ζήτησε να ενημερωθεί για την πρόταση της δημοτικής αρχής πάνω στο θέμα αυτό και ποια είναι η συνεργασία της με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παράλληλα, ανέφερε πως στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος πρέπει να συμβάλει και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που σε πειραματικό στάδιο είχε αναπτύξει δύο μετρητές.

 
Στην απάντησή του ο Θ. Θεοδώρου ανέφερε πως ο Δήμος Βόλου δεν είναι ο φορέας υλοποίησης ενός τέτοιου έργου και πρόσθεσε ότι πρόσφατα το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε πως θα χρηματοδοτήσεις την κατασκευή μετρητή στον Βόλο. Επίσης σημείωσε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων όπως π.χ. με τις αστικές αναπλάσεις και την κατασκευή κυκλικών κόμβων.
Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του ο Θ. Θεοδώρου κατηγόρησε τους εκπροσώπους των άλλων φορέων που δεν παραβρέθηκαν στην Επιτροπή Διαβούλευσης, αναφέροντας πως ο ρόλος τους είναι να καταθέτουν προτάσεις και όχι να κάνουν πολιτική.

 
Σημειώνεται πως ο γενικός προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου ανέρχεται στα 92,8 εκ. ευρώ και ο προϋπολογισμός του τεχνικού προγράμματος στα 44 εκ. Αναφορικά με τον γενικό προϋπολογισμό, ο Θ. Θεοδώρου σημείωσε πως είναι ισοσκελισμένος και με μικρή αύξηση και πρόσθεσε πως υπάρχει αύξηση στα ταμειακά διαθέσιμα από 7 εκ. στα 13, 2 εκ. ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το